Filmul ”Urzeala Tronurilor”, pomenit de regina Elisabeta a II-a în mesajul de Crăciun

0
331
”Urzeala Tronurilor”, pomenit de regina Elisabeta a II-a în mesajul de CrăciunRegina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a făcut o referire la serialul de televiziune „Urzeala tronurilor” în tradiționalul discurs de Crăciun, lucru care a generat o adevărată frenezie pe Twitter, relatează Daily Mail. Suverana Regatului unit este o apărătoare înfocată a tehnologiilor de ultimă generaţie. Ea le promovează de multă vreme, fiind unul dintre primii oameni de pe planetă care au expediat un e-mail.

În urma menţionării numelui serialului în discursul de Crăciun al reginei, fanii „Game of Thrones” au luat cu asalt platforma de microblogging Twitter; acolo au publicat numeroase comentarii. De altfel, și în octombrie, regina a stârnit din nou valuri pe reţelele de socializare. Aceasta a publicat primul ei mesaj pe Twitter, cu ocazia inaugurării Muzeului Ştiinţei din Marea Britanie.

În momentul în care regele George al V-lea a susţinut la radio discursul său de Crăciun în 1932 în care le-a cerut compatrioţilor lui să caute „prosperitatea, dar fără egoism”, puţini oameni se aşteptau ca monarhul britanic să instaureze în acest fel o tradiţie care să continue până în prezent.

Discursurile monarhilor britanici au fost de obicei lipsite de controverse. Mesajul de Crăciun din acest an, insa, a generat un număr uriaş de comentarii pe Twitter. Regina Elisabeta a II-a a inclus în discursul ei din 2014 o referire la serialul „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”.

Discursul a avut ca temă principală reconcilierea.

Suverana britanică a inclus un fragment de text în care a vorbit despre vizita ei din luna iunie în Belfast. Acolo, a vizitat unul dintre platourile în care se filmează serialul „Game of Thrones”.

„Beneficiile reconcilierii s-au văzut foarte clar atunci când am vizitat Belfastul în luna iunie”, a declarat regina Elizabeth a II-a. Ea îşi petrece Crăciunul, ca în fiecare an, în reşedinţa ei Sandringham din comitatul Norfolk.

„Deşi vizita mea pe platoul în care se filma «Urzeala tronurilor» a atras cel mai mult atenţia, locul care îmi va rămâne cel mai viu în minte va fi Crumlin Road Gaol”, a adăugat suverana britanică.

Crumlin Road Gaol a fost închisă în 1996. Locul era una dintre închisorile în care au fost încarceraţi militanţii IRA în timpul conflictului etnic-naţionalist din Irlanda de Nord (cunoscut sub denumirea „The Troubles”). Închisoarea a fost ulterior transformată într-un muzeu.

În aceeaşi zi, regina britanică a vizitat platourile în care au fost filmate scene din următorul sezon al serialului „Urzeala tronurilor”.

Acest film a fost produs de HBO. HBO a produs inclusiv faimosul „Tron de Fier”. Ea a stat de vorbă cu câţiva actori din distribuţia show-ului TV, precum Lena Headey, interpreta reginei Cersei, şi Kit Harrington, interpretul personajului Jon Snow. Cu ocazia aceleiaşi vizite la Belfast, regina Elisabeta a II-a şi-a făcut primul ei „selfie”. O adolescentă din public i-a cerut suveranei să se fotografieze alături de ea.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.