Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin va avea loc între 5 şi 15 februarie 2015

0
112

Berlinala-filmeCea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante evenimente de profil din lume, care deschide, practic, sezonul anual al marilor premiere cinematografice, se va desfăşura între 5 şi 15 februarie 2015, informează un comunicat al organizatorilor.

Berlinala atrage anual peste 450.000 de spectatori, peste 3.000 de jurnalişti din 80 de ţări, cu peste 400 de filme în program, fiind astfel, după Festivalul de la Cannes, cel mai important eveniment cinematografic european.

„Black Coal, Thin Ice”, de Yi’nan Diao, a câştigat premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului de la Berlin, care s-a desfăşurat anul acesta, în perioada 6 – 16 februarie.

Doar 20 de filme şi-au disputat anul acesta Ursul de Aur, recompensa supremă a Festivalului de la Berlin, câştigată anul trecut de filmul românesc „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, considerat o operă cinematografică lipsită de concesii la adresa României postcomuniste. „Poziţia copilului” a fost primul lungmetraj românesc din istoria cinematografiei care a obţinut premiul cel mare al Festivalului Internaţional de la Berlin.

România nu a fost prezentă în competiţie la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Berlin. În schimb, lungmetrajul „Al doilea joc”, de Corneliu Porumboiu, a fost selectat în Forum, o secţiune necompetiţională dedicată documentarelor şi filmelor experimentale regizate de cineaşti tineri.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.