Marele câștigător la Gala Premiilor Cercului Criticilor de film din Londra, „12 ani de copilărie/Boyhood”

0
148
LondraLungmetrajul „12 ani de copilărie/ Boyhood” a fost marele câştigător al galei Premiilor Cercului Criticilor din Londra, de duminică, obţinând trei premii din partea criticilor britanici, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cea mai bună actriţă în rol secundar.

Pelicula „12 ani de copilărie”, regizată de Richard Linklater, a câştigat premiul pentru cel mai bun film al anului 2014, învingând filme precum „The Grand Budapest Hotel” şi „The Theory of Everything”, în cadrul celei de-a 35-a gale de decernare a premiilor Cercului Criticilor din Londra, care a avut loc duminică, la hotelul May Fair din capitala Marii Britanii, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics’ Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

Lista completă a premiilor:

Cel mai bun regizor: Richard Linklater

Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar: Patricia Arquette

Premiul pentru cel mai bun actor: Michael Keaton, pentru rolul din „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman”,

Premiul pentru  cea mai bună actriţă: Julianne Moore, pentru rolul din „Still Alice”.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar: J.K Simmons, pentru filmul „Whiplash”.

Premiul Dilys Powell de excelenţă în cinematografie a fost acordat actriţei britanice Miranda Richardson.

Distincţia Attenborough pentru filmul britanic al anului 2014 a fost acordată peliculei „Pe sub piele/ Unde the skin”, regizată de Jonathan Glazer.

Distincţia pentru reuşite tehnice (Technical Achievement Award): Mica Levi a fost pentru coloana sonoră a filmului „Pe sub piele/ Unde the skin”.

Actorul britanic al anului: Timothy Spall, pentru rolul din filmul „Mr. Turner”

Actrița britanică a anului: Rosamund Pike, pentru prestaţiile din filmele „Fata dispărută/ Gone Girl” şi „What We Did on Our Holiday”.

Premiul pentru cel mai bun film străin a fost câştigat de producţia rusească „Leviafan/ Leviathan”, regizată de Andrey Zvyagintsev.

Premiul documentarul anului 2014 a revenit filmului „CitizenFour”, realizat de Laura Poitras. Filmul este despre fostul angajat al serviciilor secrete americane Edward Snowden.

Premiul pentru cel mai bun scenariu: Wes Anderson, pentru pelicula „The Grand Budapest Hotel”.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.