Festivalul Veveriţelor de la Buziaş

0
2762

G3Prima ediție a Festivalului Veveriţelor va avea loc, la sfârşitul lunii mai, în Buziaş, iar cu această ocazie vor fi aduse șapte familii de veveriţe în parcul din stațiune.

Evenimentul, organizat de Asociaţia pentru Dezvoltarea zonei Buziaş, va cuprinde numeroase spectacole folclorice dar şi demonstraţii şi concursuri culinare, plus o lansare de carte cu bucate preparate din ingrediente pe placul veveriţelor, în principal nuci şi alune.

Parcul din Buziaş, în care există şi cea mai lungă Colonadă în stil bizantin din Europa, monument de patrimoniu cultural, este principalul punct de atracţie turistică din oraşul-staţiune.

În trecut, în Parcul dendrologic trăiau numeroase veveriţe, dar în prezent aceste simpatice vietăți pot fi văzute din ce în ce mai rar, întrucât zona necesită ample lucrări de reabilitare în special Colonada, spaţiile verzi şi arborii seculari, relatează Rador.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.