Festivalul “Opera Copiilor”, între 29 mai şi 1 iunie

0
152
festivalul-opera-copiilor-aduce-povestile-in-aer-liber-308081Festivalul “Opera Copiilor” aduce spectacole pentru cei mici în Parcul Herăstrău – la Foişor, la Peluză şi pe Aleea Michael Jackson -, la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” şi în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, fiecare zi din festival având o tematică specială, informează un comunicat al organizatorilor.

Festivalul debutează cu “Ziua Prieteniei”, în cadrul căreia echipa Operei Comice pentru Copii organizează Picnicul Copiilor, între orele 15.00 şi 17,00, la Muzeul Satului, un eveniment caritabil ce are ca beneficiari 200 de copii nevoiaşi din Bucureşti.

Următoarele două zile, “Ziua Muzicii” şi “Ziua Tradiţiilor”, sunt destinate activităţilor în familie.

La Muzeul Satului are loc o vânătoare de comori (10,00 – 17,00), recompensată cu premii surpriză, iar Parcul Herăstrău găzduieşte momente artistice din trei registre diferite: “Cutia Muzicală” (16,00 – 19,00), mini-concerte susţinute în Foişor de ansambluri de copii din Bucureşti şi din ţară; “Tărâmul poveştilor” (14,00 – 15,00), povestea personajelor Operei Comice pentru Copii la Peluza de pe malul lacului; “Concertele de la ţărm” (20,00 – 21,00), seri de folk la Peluză. Invitaţii acestei ediţii sunt Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Marius Baţu, Maria Gheorghiu, Doru Stănculescu, Dinu Olăraşu şi Ovidiu Mihăilescu.

Tot sâmbătă, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii vor fi jucate ultimele trei reprezentaţii ale operei “Flautul Fermecat”, iar duminică musicalul “Coana Chiriţa”, cu Stela Popescu.

Ultima zi de festival aduce în centrul atenţiei copiilor mişcarea şi muzica, prin Parada şcolilor de balet (“Jaqueline”, “Spirit of Sound”, Liceul de Coregrafie “Floria Capsali”, “Contrapunct”, “Soleil”, “La Sylphide”). Traseul paradei porneşte de la Muzeul Satului, continuă pe bd. Kiseleff, până la Arcul de Triumf, pe Aleea Michael Jackson.

Acolo, fiecare şcoală participantă va susţine câte un flashmob, şi culminează cu scurte recitaluri la Foişorul de pe malul lacului Herăstrău.

De asemenea, chiar de Ziua Copilului, la Casa Chiojdu din Muzeul Satului se vor desfăşura interviuri cu personalităţi din cultură, artă, sport şi jurnalism, înregistrate de Televiziunea Română, sub genericul “Copilăria mea”. Şi-au anunţat prezenţa Corina Dumitrescu, Mircea Baniciu, Cristian Ţopescu, Gheorghe Zamfir, Miltiade Nenoiu, George Zafiu, Anna Ungureanu, Cristian Mihăilescu şi Felicia Filip.

“După succesul înregistrat cu Festivalul “Hansel şi Gretel”, când sălile de spectacol s-au dovedit neîncăpătoare, am decis să mergem mai departe, organizând primul festival în aer liber. Şi ce altă perioadă poate fi mai propice pentru a aduce poveştile, muzica şi personajele noastre în parc decât la începutul verii, de Ziua Copilului? Vă aşteptăm cu drag la acest sfârşit de săptămână, în Herăstrău, cel mai mare parc bucureştean, alături de sute de copii-artişti, să luaţi parte la Festivalul ‘Opera Copiilor!'”, afirmă Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii, în comunicat.

Biletele pot fi achiziţionate prin reţeaua bilete.ro – cu 48 de ore înainte de spectacol – şi de la casa de bilete a Operei Comice pentru Copii (Calea Giuleşti nr. 16) – cu o oră înaintea începerii spectacolului – în limita locurilor disponibile.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here