Festivalul Luminii, la Timişoara și București

0
1261

10329236_10202577794739797_5846870837818519689_n1Festivalul Luminii ajunge, în 2015, la nivel naţional la cea de-a XI-a ediţie şi se va desfăşura pe toată durata lunii mai în peste 25 de oraşe din România. Festivalul Luminii, organizat de Cercetaşii României şi Centrul Local Licos, va avea loc sâmbătă, la Timişoara, începând cu ora 18.00, iar în Capitală, de la  20.30, vor fi aprinse peste 10.000 de lumânări.

Parcul Rozelor din Timișoara va fi iluminat de sute de lampioane, aşa-numitele „gulguşe”- cutiuţe din hârtie cu lumânari care vor fi aşezate pe marginea aleilor din parc. Festivalul va cuprinde jocuri pentru copii, teatru de păpuşi, ateliere de origami şi jucării din hârtie, plus o expoziţie de fotografie şi pictură, organizată cu scopul de a promova tinerele talente, pe tema „Redescoperă bucuria lucrurilor mărunte”.

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României”, prin grupurile de cercetaşi din Bucureşti, organizează sâmbătă, în Parcul Carol, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Luminii “Frumuseţea lucrurilor mărunte şi a anilor copilăriei!”.

Astfel, începând cu ora 20.30, odată cu lăsarea întunericului, inparc vor fi aprinse peste 10.000 de lumânări, care vor fi aşezate în gulgute confecţionate manual de către cercetaşi de toate vârstele.

Pe parcursul zilei, în parc vor fi organizate activităţi interactive pentru toate vârstele. Copiii vor fi pictaţi în personajele lor preferate, vor învaţă să confecţioneze propria cutiuţă cu vise în cadrul atelierului de gulgute, vor parcurge labirintul de gulgute şi se vor distra în atelierul de baloane de săpun.

Cercetaşii şi-au propus ca în cadrul Festivalului Luminii să facă şi un schimb liber cu cărţi, intenţia fiind de a încuraja lectură, că mod de a redescoperi frumuseţea lucrurilor mărunte. Persoanele care doresc să participle la schimbul de cărţi trebuie să împacheteze o carte pe care au citit-o, să scrie un mesaj pentru viitorul cititor pe un post-it sau chiar pe ambalaj şi să o aducă la festival.

Seară se va încheia cu un concert surpriză şi un spectacol de lumini şi foc, realizat de Incubator 107 şi Firewinds.

Festivalul Luminii este un eveniment naţional sincron, organizat anual de către membrii Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” şi tinerii voluntari locali.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.