Filarmonica din Cracovia, așteptată la a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației

0
109

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al Educației se va desfășura în perioada 19-29 iunie, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul județului Iași, Gheorghe Nichita. La eveniment este așteptată participarea Filarmonicii din Cracovia și a unor personalități și artiști internaționali.

Festivalul Internațional al EducațieiFestivalul Internațional al Educației (FIE) Iași va transforma capitala Moldovei într-o capitală a muzicii, expozițiilor, teatrului, operei, muzicii clasice și cărții. Ca și în anul precedent, va fi organizat un concert în aer liber, intitulat ‘Clasic 300’. Este un eveniment la care autoritățile speră că vor confirma participarea și membrii Filarmonicii din Cracovia. Tot în cadrul festivalului va derula cea de-a doua ediție a Galei Operelor Naționale, la care au fost lansate invitații pentru personalități din țară și străinătate.

‘Președintele onorific al FIE va fi maestrul Ion Caramitru. Noi am făcut propunerea, sperăm ca el să o accepte. Pentru această ediție ne dorim să avem o mai mare expunere internațională. Încercăm să creăm parteneriate cu autoritățile de la Chișinău și Cernăuți pentru a crea evenimente și în aceste orașe. Evenimente cultural-artistice vor fi prezentate și la Bruxelles’, a spus primarul Gheorghe Nichita.

Programul primei ediții FIE Iași a pus în valoare axa cultural-educațională a orașului — Axa FIE Iași. Manifestările s-au desfasurat în aer liber sau în locații existente pe acest traseu. Festivalul Internațional al Educației este organizat de Asociația PROEVENT și Primăria Iași. In prima sa ediție a cuprins șase secțiuni principale — Muzică, Teatru, Arte Vizuale, Carte, Conferințe, Fringe și o serie de evenimente unice de amploare — ‘Ziua Absolventului’, ‘Dansează cu Noi!’, ‘Serile FIE’.

Gala FIE, dedicată excelenței în Educație, a deschis festivalul, iar Gala ‘Clasic 300’, concertul anual în aer liber susținut de orchestra și corul Filarmonicii de Stat ‘Moldova’, a reprezentat apogeul manifestărilor culturale marca FIE.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.