Festivalul de la Veneţia 2018: Filmul “First Man” va deschide Mostra veneţiană

0
172
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Festivalul de la Veneţia 2018
Festivalul de la Veneţia 2018

Festivalul de la Veneţia 2018: Filmul “First Man” va deschide Mostra veneţiană

Festivalul de la Veneţia 2018: Filmul “First Man” va deschide Mostra veneţiană. Lungmetrajul “First Man”, de Damien Chazelle, cu Ryan Gosling în rolul principal, va deschide cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. Festivalul va avea loc în perioada 29 august – 8 septembrie.

Festivalul de la Veneţia 2018: Filmul First Man va deschide Mostra veneţiană. Potrivit variety.com, acesta este al doilea film regizat de Chazelle care va deschide Mostra veneţiană, după “La La Land” (2016). Filmul a fost nominalizat ulterior la un număr record de 14 premii Oscar. Acest record de nominalizări a fost stabilit anterior doar de două filme, “Totul despre Eva” (1951) şi “Titanic” (1998).

Festivalul de la Veneţia 2018

O producţie Universal Pictures, “First Man” îl prezintă pe Ryan Gosling în rolul astronautului Neil Armstrong, în perioada care a culminat cu misiunea de aselenizare, în 1969. În film mai joacă actriţa Claire Foy, în rolul soţiei lui Armstrong.

Pe de altă parte, organizatorii au anunţat că veterana Vanessa Redgrave va fi omagiată cu Leul de Aur pentru întreaga sa carieră. Celălalt trofeu, rezervat regizorilor, va merge la canadianul David Cronenberg.

Organizatorii festivalului au mai anunţat anterior că cineastul mexican Guillermo del Toro, câştigătorul premiului Leul de Aur la Mostra 2017, cu filmul “Forma apei/ The Shape of Water”, va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a evenimentului.

În competiţia oficială a intrat şi filmul “Suspiria”, un remake după pelicula horror a lui Dario Argento. Directorul festivalului nu şi-a ascuns admiraţia pentru actriţa Tilda Swinton.

Festivalul de la Veneția este este cel mai vechi festival de film din lume.

Ana Grama