Festivalul de film KineDok: De la Iaşi la Timişoara şi de la Alba-Iulia la Galaţi

0
101
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

KineDok

Festivalul de film KineDok aduce, 14 proiecţii de film documentar,  în perioada 4 – 30 iunie, în mai multe oraşe din ţară, de la Iaşi la Timişoara şi de la Alba-Iulia la Galaţi, informează un comunicat al organizatorilor.

Programul evenimentului AICI

Programul se concentrează pe istorii recente şi ideologii apuse, precum conflictul interetnic din 1990 de la Târgu Mureş, în filmul “Campionul din Balcani”, oraşul considerat odată poarta de aur a socialismului, în “Hotel Răsărit”, şi vechea cale ferată a pionierilor, în “Tren spre maturitate”.

De asemenea, publicul poate afla cum se reflectă criza europeană a refugiaţilor într-un sătuc pe cale de dispariţie din Bulgaria, în “Poştaşul Cumsecade”, şi ce înseamnă să fii cadru medical în “triunghiul morţii” din centrul Irakului în documentarul “Nicăieri unde să te ascunzi”.

Proiecţiile vor fi urmate de discuţii cu invitaţi special aleşi pentru fiecare temă în parte.

KineDok este un program unic în Europa. Acesta se desfăşara concomitent în şapte ţări partenere, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România. KineDok este coordonat de Asociaţia One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film.

Fiecare dintre ţările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de spaţii din toate cele şapte ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Publicul are şansa să vadă o selecţie deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obişnuite. Ei vor putea participa la dezbaterile animate de după proiecţii. Acolo vor fi  invitaţi regizori, protagonişti şi specialişti locali din diferite domenii.

Ana Grama

Jurnal Spiritual