Festivalul Anonimul debutează marți la București. Filmele ce nu trebuie ratate

0
129

AnonimulFestivalul International de Film Independent Anonimul debutează marţi,  în Capitală, de la ora 21,00. Proiecțiile se vor desfăşura de marţi până duminică la arena Verde Stop şi Cinema Studio. În deschidere este prezentat „Minuni/ Le meraviglie”, recompensat cu marele premiu al juriului la Festivalul de la Cannes 2014.

Cinci lungmetraje  vor concura anul acesta pentru trofeul Anonimul. E vorba despre „Casa Grande”, de Fellipe Barbosa, „The Monk”, de The Maw Naing, „The Tribe”, de Miroslav Slaboshpitsky,  „September”, de Penny Panayotopoulou, şi „Remote control”, de Byamba Sakhya. De asemenea, au fost incluse în secțiunea de scurt metraje aproximativ 400 de filme, informează organizatorii.

Aflat la cea de-a XI-a ediție, Anonimul se desfășoară în premieră, anul acesta, în București. Evenimentul, care avea loc în mod tradițional în Deltă, în localitatea Sfântu Gheorghe, a fost mutat în Capitală, deoarece spațiul desemnat proiecțiilor este în renovare. Directoarea Anonimul, Miruna Berescu, a declarat luni, într-o conferință de presă, că în 2015 festivalul va reveni la Sfântu Gheorghe.

Printre evenimentele inedite ale ediției se numără o proiecție specială pe Dâmbovița, miercuri. Evenimentul este cu intrare liberă și prezintă un grupaj de trei filme „Omnibus Anonimul 10” — „Kazimir” de Dorian Boguță, „Un duet” de Andi Vasluianu și „Retur” de Emanuel Pârvu.

Secțiunea „Off Românesc”, cu filme autohtone, include titluri precum „O lume nouă” de Luiza Pârvu și „Să mori de dragoste rănită” de Iulia Rugină. Secțiunea „Actori în spatele camerei” include proiecția filmului realizat de Asia Argento, „Misunderstood”.

La închiderea festivalului va fi proiectat filmul „A Most Wanted Man”, de Anton Corbijn. Filmul este ultima producție în care a jucat Philip Seymour Hoffman.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.