Fericirea independentă de mediul social

0
376

Fericirea Lucrurile pe care o generație firești au fost totdeauna o descoperire pentru generațiile precedente.

Suntem pe cale de arecunoaște egalitatea sexelor fără a susține în mod greșitcă un sex este, într-un oarecare fel, intrinsec mai bun decât celălalt. Însăși această viziune ne trezește treptat și ne pregătește să ne eliberăm și de discriminarea rasială. În mod asemănător, tot mai mulți oameni recunosc și apreciază valoarea tuturor învățăturilor religioase.

Se acceptă ideea că Dumnezeu nu face discriminări din cauza religiei cuiva.

Mila lui Dumnezeu este la îndemâna tuturor, indiferent dacă ești agnostic, ateu, creștin, evreu, hindus, musulman, orice. Dumnezeu ne iubește, indiferent în ce credem. Cum lumea devine un loc tot mai mic, avem ocazia să cunoaștem direct bunătatea la diferite popoare de diferite credințe. Această recunoaștere a bunătății la toți oamenii, indiferent de credința lor, i-a eliberat pe mulți de prejudecățile din trecut.

Oamenii încep să accepte ca pe un lucru firesc că toate religiile mari pot să propage adevărul și să fie diferite. Și, Dumnezeule, milioane de vieți s-au pierdut pentru că oamenii n-au fost în stare să înțeleagă că mesajele spirituale pot fi diferite dar egale. Întrucât intrăm în noul mileniu, devine acum un lucru de bun simț că „drumurile sunt multe, dar toate duc spre același loc”. Percepem ca pe o iluzie faptul că ar exista o singură cale, sau un popor superior, sau o învățătură sau o religie superioară pentru toți oamenii.

Cu toate aceste progrese în ideie generală, o nouă ușă se deschide pentru omenire. Suntem capabili să demascăm alte iluzii: iluzia că lumea exterioară este răspunzătoare pentru cum ne simțim; iluzia că succesul exterior ar putea să ne facă fericiți.

Chiar dacă s-ar părea că lumea exterioară este răspunzătoare pentru cum ne simțim, în realitate noi suntem pe deplin răspunzători.

Când lumea exterioară ne dă mai mult din ceea ce dorim și „ne facem fericiți”, fericirea este fugară, fiindcă noi continuăm să credem că ne trebuie mai mult ca să fim fericiți fără a avea mai mult, tot așa și bucuria începe să dureze când credem și ne dăm seama în mod constant că fericirea noastră nu depinde de împrejurările exterioare. Să luăm banii ca un exemlu de cercetat.

Bucuria începe să dureze când ne dăm seama că fericirea noastră nu este dependentă de împrejurările exterioare.

Nu banii sunt aceia care ne fac fericiți, ci credința, simțirea și dorința interioară. Când luăm bani mai mulți, suntem fericiți crezând că acum putem fi noi înșine. De fapt îngăduința de a fi noi înșine ne face fericiți, și nu banii. Pentru un scurt răstimp credem că: „Acum am puterea să fiu eu însumi și să fac ce vreau”.

Această credință a noastră a depins de bani deoarece n-am fost în stare să ne întoarcem spre înăuntru pentru a descoperi că totdeauna am avut această putere.

Extras din Cum să obții ceea ce vrei și să vrei ceea ce ai” – Un ghid practic și spiritual pentru succesul personal, scris de  John Gray, tradus de Ion Aramă

 Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.