Fenomene unice în România!

0
796

În România există numeroase locuri pline de fenomene misterioase, ori că sunt creaţii ale naturii, ori că sunt locuri de neexplicat, clar este că aceste fenomene sunt unice în România.

Balta vrăjitoarelor

Fenomene unice 2Balta Vrăjitoarelor se află undeva prin Pădurea Boldu-Creteasca. Poate fi vizitată cu uşurinţă, mai ales de bucureşteni, întrucât se află la ieşirea din Capitală, spre Ştefăneşti. Balta fermecată măsoară doar câţiva metri în diametru şi mai puţin de doi metri în adâncime. Dimensiunile nu le împiedică, însă, pe vrăjitoare să se adune acolo în momente cheie ale anului. În preajma nopţilor de Sfântul Gheorghe, Sânziene sau Sfântul Andrei, se spune că se deschid porţile spre alte tărâmuri. Atunci se încarcă vrăjitoarele cu puteri magice, care sunt transmise din generaţie în generaţie. După cutremurul devastator din ’77, susţin unii presupuşi martori, în Balta Vrăjitoarelor ar fi fost descărcate basculante cu moloz pentru a fi astupată. Nu numai că nu s-a astupat, dar rămăşiţele aruncate acolo au şi dispărut după câteva săptămâni.

Groapa Ruginoasa

Groapa ruginoasaSituată la est de Pasul Vârtop, în Munţii Bătrâna, Groapa Ruginoasa, o imensă ravenă în formă de amfiteatru, lată de circa 600 de metri şi adâncă de 100. Fenomenul este unul aparte şi oferă o privelişte de neuitat. În urmă cu doar 80 de ani, locul nu era marcat decât printr-o mică văiugă. Aflată la o altitudine de peste 1.300 de metri, Groapa Ruginoasa s-a format din cauza eroziunii solului într-un timp foarte scurt. Procesul de eroziune a scos la suprafaţă straturi de coartite. Culoarea roşie-violacee transformă zona într-una deosebită, de la depărtare semănând cu o rană deschisă în trupul muntelui. Aspectul său fantastic care sugerează un colţ din Canionul Colorado este astăzi un adevărat laborator morfologic.

Focul viu

fenomene unice  4Focul Viu este localizat în judeţul Buzău, pe Valea Slanicului, într-un deal din apropierea satului Terca, comuna Lopătari. Şi reprezintă, de fapt, un fenomen firesc, ce are la baza emanaţiile de gaze naturale din scoarţa terestră, care, sub acţiunea razelor solare, se transformă într-un foc cu trimiteri infernale. Flăcările sale pot ajunge la jumătate de metru şi chiar un metru înălţime. Considerat monument natural, este înscris în baza de date a ariilor protejate din lume.

Pădurea Baciu

fenomene unice 5În jurul nostru se petrec uneori lucruri pe care nu le putem explica, un astfel de loc fiind Pădurea Hoia-Baciu din Cluj, loc pe care oamenii îl cred blestemat şi unde se petrec o mulţime de fenomene de-a dreptul înspăimântătoare.

Laguna albastră de la Aghireș

fenomene unice 6

Exploatarea de caolin de la Aghireş a străpuns stratul impermeabil de argilă şi a înţepat pânza de apă freatică sau un izvor subteran. Apa a năvălit şi a inundat toată cariera. Lacul astfel format este supranumit Laguna Albastră, datorită culorii apei încărcate cu praf de argilă. Ciudat este faptul că apa lacului împrumută culoarea cerului. Este gri în zilele mohorâte şi albastră în cele senine, ca sufletul omului.

Locul din România unde maşina merge singură la deal

fenomene unice 7Deşi fenomenul maşinii care urcă singura dealul a fost întâlnit în mai multe locuri din ţară, cel mai cunoscut este în Maramureş, pe drumul dintre Budeşti şi Cavnic.

Cel mai vechi papirus întreg din Europa

fenomene unice 8Singurul papirus din România, descoperit în urmă cu peste 50 de ani,este scris în greaca veche şi este unic, fiind singurul papirus întreg din Europa care datează din secolul IV i.Hr. Acesta a fost descoperit la Mangalia în 1959 şi a fost trimis, în acelaşi an, în Rusia, pentru restaurare şi conservare. Ulterior însă, nu s-a mai ştiut nimic despre el. În vara anului 2011, acesta a fost predat reprezentanţilor Muzeului de Arheologie „Callatis”.

Peştera cu Oase din Valea Minișului

fenomene unice 9În sistemul carstic al Văii Minișului, în apropiere de Anina, judeţul Caras Severin, se află o peşteră al cărei nume a făcut înconjurul lumii în urmă cu aproape un deceniu. Peştera cu Oase este locul unde au fost găsite cele mai vechi rămăşiţe din Europa ale omului modern. Fosilele, provenind de la trei indivizi, au fost datate la o vechime de 35.000 de ani, sau 40.500 folosind date calibrate.

Blestemul din Casa Poporului

fenomene unice 10

Povestiri stranii ies la iveală despre ceea ce se petrece după lăsarea întunericului, pe holurile Casei Poporului. Un paznic povestea cum şi-a lăsat cheile lângă una din statuile de pe hol, în timp ce îşi făcea rondul, că, după puţin timp, să se întâlnească cu un individ care i le-a înapoiat fără a-i spune nimic. Dorind să-i mulţumească, paznicul s-a întors după el, doar că singurul lucru pe care l-a mai putut vedea au fost urmele de noroi lăsate pe podea de bocancii străinului, urme care dispăreau într-un perete.

Sursa: caplimpede.ro

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.