Fenomene misterioase pe care ştiinţa nu le poate explica

0
358
Translate in

Oamenii de ştiinţă încearcă de secole să descifreze cele mai impresionante fenomene naturale. Odată cu dezvoltarea ştiinţei, unele dintre ele au putu fi explicate, dar fenomene stranii precum lumini ciudate, pietre mişcătoare sau zgomote venite parcă din fundul Pământului au rămas şi în ziua de astăzi adevărate mistere.

fulger-globular1În acest sens, am cules cele mai impresionante şi inexplicabile fenomene care se petrec periodic în mod natural:

Flash-urile luminoase din timpul cutremurelor

Unul dintre cel mai impresionant fenomen natural se manifestă sub forma flash-urilor de lumină care se produc în timpul marilor cutremure. Acest fenomen este de-a dreptul fascinant şi a atras atenţia oamenilor de ştiinţă încă din cele mai vechi timpuri. Fizicianul Cristiano Feruga  a colectat diverse informaţii cu privire la acest fenomen şi a ajuns la concluzia că aceste lumini se produc concomitent cu cele mai puternice cutremure. Nu se ştie exact de ce se produc, dar se presupune că rocile sunt încărcate electric şi atunci când plăcile tectonice se mişcă această energie este emanată în atmosferă.

Desenele Nazca

Liniile Nazca sunt o serie de geoglife localizate în Deertul Sechura din Peru. Acestea au fost desemnate de UNESCO ca aparţinând Patrimoniului Mondial. Platoul înalt şi arid se întinde mai mult de 80 km între oraşele Nazca și Palpa în Pampas de Jumana. Dei unele geoglife locale sunt asemănătoare culturii Paracas, oamenii de ştiinţă cred că Liniile Nazca au fost create de către cultura Nazca între 200 î.Hr. și 700. Sute de figuri individuale într-o gamă de complexitate de la linii simple la colibri stilizaţi, păienjeni, maimuţe, peşti, rechini sau balene ucigaşe, lame şi şopârle. De ce au fost create rămâne şi în ziua de astăzi un mister.

Migrarea de fluturi monarh

În fiecare an fluturii monarh migrează peste 4000 de kilometri. Drumul acestora este unul foarte lung şi nimeni nu îşi poate explica cum de aceste vietăţi atât de mici reuşesc această performanţă. Frumoşii fluturi portocalii se strâng cu milioanele în copacii din rezervaţia Sierra Chincua din Mexic, după ce aceştia parcurg în fiecare an o distanţă de peste 4.000 km tocmai din nordul Americii.

Fulgerul globular

 Aceste mingi imense apar în timpul celor mai violente dintre furtuni. Nikola Tesla a reuşit să creeze o astfel de minge în laborator în 1904 și susţinea că a reuişt să înţeleagă modalitatea lor de formare în natură. Nimeni nu ştie ceea ce descoperise savantul atunci, fapt pentru care fulgerul globular rămâne şi în ziua de astăzi un mister.

Sunetele din adâncuri

 Aceste sunete se produc la frecvenţă joasă, cauză pentru care nu toţi oamenii le pot auzi. Există numeroase mărturii cu privire la aceste sunete, dar pentru că doar foarte puţini le aud, cercetătorii sunt în imposibilitate să le definească modalitatea de producere.

Fosile imposibile

Teoria evoluţionistă a lui Darwin spune că omul se trage din maimuţă şi a evoluat la fel ca orice altă vietate de pe această planetă. Cu toate acestea, există o serie de descoperiri incredibile care zdruncină din temelii această teorie. Cele mai impresionante sunt fosilele şi urmele umane din pietre, care în urma analizelor de laborator arată că oameni existau pe Terra şi în urmă cu mai multe milioane de ani. Astfel, teoria evoluţiei devine nulă, dar chiar şi aşa există numeroşi cercetători care nu pot renunţa la ea. Oare de ce?

Sursa: efemeride.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here