FENOMEN: Copacul Vieţii din Bahrain. De 400 de ani creşte solitar în inima deşertului

tree of life2Singur, la kilometri distanţă de orice sursă de apă şi de oricare altă formă de vegetaţie, Copacul Vieţii din Bahrain este considerat unul dintre cele mai misterioase fenomene naturale din lume. Deşi l-au analizat ani de zile, oamenii de ştiinţă încă nu pot spune cu certitudine de unde îşi trage seva.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike url=”http://bit.ly/Haxpm0″ style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Arabii îl numesc Sharajat-al-Hayat şi povestea sa a ajuns să fie cunoscută în întreaga lume. Anual mii de oameni vin să vadă cu ochii lor minunea.

Situat la doi kilometri de Jebel Al Dukhan (Muntele de Fum), Copacul Vieţii creşte pe un deal nisipos înalt de 25 de metri.

Deşi au fost emise mai multe teorii în încercarea de a explica acest fenomen, niciuna nu a risipit misterul. Unii savanţi cred că pomul şi-ar întinde rădăcinile foarte adânc sub pământ, ajungând astfel la surse de apă neştiute, dar nimeni nu a dovedit acest fapt.

Pe de altă parte, localnicii consideră că arborele marchează locul Grădinii Edenului, iar beduinii sunt convinşi că Pomul Vieţii a fost binecuvântat de Enki, zeul sumerian al apei.

Un lucru este însă recunoscut de toată lumea: Sharajat-al-Hayat a crescut continuu vreme de 400 de ani.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here