Medicația care reduce febra ne face mai contagioși. Când răciți, nu luați medicamente doar pentru a putea ieși în comunitate!
Oamenii de știință canadieni de la Universitatea McMaster susțin că, atunci când pentru a face față gripei, administrăm pastile, cei din jurul nostru sunt afectați. Într-un studiu se arată că medicamentele cresc nivelul de virusuri din corp.
„Prin reprimarea febrei putem face că boala să fie mai rea, atât pentru noi, cât și pentru cei din jurul nostru. De fapt, febra reduce nivelul de virusuri din corp, astfel încât medicamentele precum ibuprofenul, aspirina și paracetamolul ne fac mai infecțioși, lucru care poate duce la zeci de mii de cazuri de gripă. Firește, atunci când au gripă, oamenii au tendința de a lua medicamente care să le reducă febra.”
Nimănui nu îi place să se simtă rău, dar se pare că atunci când ne asigurăm propriul confort riscăm să îi infectam pe alții. Oamenii iau sau le dau copiilor medicamente pentru reducerea febrei, astfel încât să poată merge la serviciu sau la școală. Este greșit să credem că, dacă reducem febra, scade și riscul de a le da altora virusurile. În realitate, efectul este exact invers: oamenii bolnavi transmit virusurile și altora, tocmai pentru că febra a fost redusă.
Cercetarea s-a bazat pe mai multe informații, inclusiv din experimente realizate pe voluntari umani. Apoi, am folosit un model matematic pentru a calcula cum creșterea nivelului de virusuri cedate de o singură persoană care ia medicamente pentru reducerea febrei crește numărul total de cazuri într-un an obișnuit sau într-un an în care o nouă tulpina gripală cauzează pandemie.
Atenție la medicația care reduce febra!
„Rezultatele au indicat că suprimarea febrei crește numărul anual de cazuri de gripă cu aproximativ 5 procente. Aceasta duce la mai bine de 1.000 de decese apărute ca urmare a gripei într-un an obișnuit doar în America de Nord”, explică specialiștii. Ei speră că această cercetare îi va ajuta să înțeleagă cum să stopeze mai bine răspândirea gripei:
„Febra este un mecanism de apărare, care ne protejează atât pe noi, cât și pe alții. Medicația destinată reducerii febrei ar trebui administrată doar ca să reducă senzația de disconfort. Nu este pentru a le permite oamenilor să meargă în comunitate atunci când, de fapt, ar trebui să stea acasă. Adesea, oamenii sunt sfătuiți să ia medicamente pentru reducerea febrei. Anumite manuale medicale susțin că acest lucru este inofensiv. Însă acest obicei trebuie să se schimbe”, susțin concluziile studiului.
Te invit să citești mai multe articole pe tema Stil de viață.
Te-ar putea interesa și aceste produse naturale.
Editat Brîndușa Dediu
Jurnal Spiritual