„Revărsarea dragostei tale să înceapă de la familia ta”

0
235

familia ta„Revărsarea dragostei tale să înceapă de la familia ta, căci dacă te jertfeşti pentru lume, dar treci cu vederea pe cei din familia ta, toată osteneala ta este zadarnică. Iar aceasta este o greşeală uriaşă. Ce se va întâmpla cu cei care, făcând aceasta, se împotrivesc lui Hristos, Cel fără de păcat? Ȋntr-o bună zi vor cădea peste Piatra Hristos şi se vor zdrobi.

«Fericit bărbatul care se teme de Domnul»

Bărbatul este cununa femeii, deoarece ea este luată din coasta lui. De la el aşteaptă bucurie, totul. Toate Scripturile vorbesc despre bărbat. «Fericit bărbatul care se teme de Domnul». Pe femeia ta să o iubeşti ca pe un copil. Aşa cum te bucuri de un copilaş, tot astfel să te bucuri şi de ea; ea este familia ta. Iar aceasta pentru totdeauna. Dacă unul face ceva să o ştie şi celălalt. Căci altfel este ca şi cum s-ar înşela unul pe altul. Corectitudinea relaţiilor dintre soţi are dificultăţile ei. Ȋnsă puterea faptei bune nu Iasă să se strecoare răul. Cea mai mare avere este să rămânem lângă Hristos cu răbdare şi să nu ne clătinăm.

În ce priveşte grija pentru copiii tăi, să nu te încrezi în propriile tale puteri. Numai Dumnezeu îi va păzi într-un chip minunat. Acum femeile au rupt frâiele. Eva înseamnă viată. Întotdeauna să vorbeşti copiilor despre Dumnezeu, căci într-o bună zi cuvintele tale vor rodi.Atunci când eşti căsătorit să spui că Hristos mi-a pus cununa pe cap. Copiii să ia aluat duhovnicesc de la creaţia lui Dumnezeu, de la poruncile pe care le-a dat.

În zilele de miercuri, vineri şi duminică omul să fie curat.

Familia ta este un bun pamantesc, fără ea însă lumea se întinează.

În casa soţilor care nu intenţionează să facă copii, se adună diavolii şi dănţuiesc… căsătoria este un bun pământesc, fără ea însă lumea se întinează. Însă oamenii lumeşti nu vor aceasta, căci ea a provenit din feciorie. Elisabeta şi Zaharia l-au născut pe Sfântul Ioan înaintemergătorul la adânci bătrâneţi. La fel şi loachim şi Ana. Iar aceasta, adică a nu dispreţui curăţia, are mare valoare „.

Ca aurul în topitoare, Viaţa mucenicească a unui Iov al zilelor noastre, Traducere din lb. greacă de Ieroschim. Ştefan Nuţescu, Schitul Lacu- Sf. Munte Athos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.