Familia este o Biserică în miniatură

2
219
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

FamilyAceasta e menirea unei familii, ca cei doi să se modeleze unul pe altul. Femeia trebuie să se mântuiască prin bărbat și bărbatul prin femeie. Ăsta e scopul căsătoriei, ai mers în fața Sfântului Altar, acolo nu te-ai dus numai să-ți pui pirostriile pe cap, apoi întorci spatele, faci o masă mare și bogată și de acolo începe viața nouă. Apoi, dacă începem viața nouă așa, nu știm cât poate să țină.

Ne trebuie o familie sănătoasă, pentru că aici se va forma viitorul bărbat de stat. Aici se formează geniul, eroul, mucenicul. Familia, împreună cu școala, Biserica împreună cu școala, legătura mai strânsă între religie și știință, între credință și viață, toate acestea, în sfârșit, vor putea, în timp, să ne readucă acolo unde merităm. Calea va fi lungă, poate cât a durat stricăciunea, dar avem șansa restaurării în viitor.

Când e vorba să-l întrebi ceva despre soție, un bărbat vrednic și demn spune că despre soția mea n-am nimic de spus! Așa și eu. Despre Biserica mea n-am nimic de spus, e Biserica mea, e Biserica Domnului și Domnul ne judecă iar judecății Lui ne supunem toți. Că am avut, așa, mici neînțelegeri cu unul, cu altul, plecând de la anumite vorbe spuse de unii, consider că sunt trecătoare, oamenii ca slugi mai vrednice și mai puțin vrednice întotdeauna caută să se pună bine cu stăpânul. Eh, astea sunt omenești, de înțeles.

Nu poate fi societatea în neorânduială și familia în bună rânduială. Familia este greu încercată astăzi, ca orice valoare a lumii noastre. Unii n-au și de asta se ceartă. Alții au prea mult și se ceartă iară. Un împărat rus, Ivan cel Groaznic, spunea arătându-și degetele de la mâna dreaptă: acesta e fiul meu Feodor, acesta e soția mea Irina, acesta e nora mea, acesta e mama mea, acesta e fratele meu. Oricare mi l-aș tăia trebuie să mă doară. Și dintre ei, pe oricare l-aș supăra, va trebui să-mi pară rău!

Daruri duhovnicești, Părintele Iustin Pârvu

Jurnal Spiritual

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here