Făclia lui Dumnezeu

0
138

faclieFăclie picioarelor mele este legea Ta și lumină cărărilor mele. (Psalmi 118, 105)

Atunci când, în toiul nopții, străbatem un loc pustiu, cufundat în întuneric, cu felinarul în mână, drumul ni se luminează doar pas cu pas – vedem doar petecul de pământ pe care urmează să călcăm. Astfel, înaintăm treptat și în siguranță, deși în jur este o beznă de nepătruns, până ce ajungem la țintă. Felinarul și-a îndeplinit rostul: ne-a luminat, pas cu pas, toată calea.

În același chip ne călăuzește și Domnul: cuvântul Său ne slujește drept făclie pe calea vieții. El luminează drumul de sub picioarele noastre, dându-ne această lumină în măsura care ne trebuie pentru a putea înainta în siguranță, pas cu pas, zi de zi, spre ținta propusă. Nu întotdeauna strălucește pentru noi soarele: adeseori ne înconjoară un întuneric de nepătruns, dar neprivind în viitor, ci preocupându-ne doar de prezent, întotdeauna primim de Sus destulă lumină ca ziua de astăzi să fie limpede pentru noi.

După ce ne-am îndeplinit cu smerenie datoria pe ziua de astăzi, să ne încredințăm Domnului și să așteptăm cu răbdare lumina Lui și pentru ziua de mâine. Astfel înaintând ascultători, pas cu pas, și având în fieacare zi drept armă lumina lui Dumnezeu, vom ajunge în cele din urmă, cu ajutorul dumnezeiesc, la ziua plină de bucurie când soarele tău nu va mai asfinți și nici luna ta nu va mai descrește, căci Domnul va fi pentru tine lumină veșnică, și zilele tânguirii tale se vor sfârși (Isaia 60, 20).

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.