Faceți cunoștință cu Pepper

0
116
Proiectat de compania Aldebaran Robotics of France împreună cu Foxconn, China  Pepper este primul robot creat pentru a trăi în preajma oamenilor, după cum informează pcworld.com/.

pepperEchipat cu o serie de senzori audio, vizuali și tactili, Pepper, este alb, are o sută douăzeci de centimetri înălțime și cântărește aproximativ douăzeci și opt de kilograme.

 Acesta are două brațe în fixate de un corp, care se deplasează  pe roți. El este alimentat pentru aproximativ doisprezece ore de o baterie litiu-ion. În zona pieptului are un touchscreen de 10.1 inch. Prin intermediul acestuia robotul comunică cu cei din jur, acompaniat de voce și gesturi.  Funcția sa principală este de a interacționa cu oamenii. Pepper a fost programat pentru a răspunde la stări emoționale umane. Capacitățile sale îi oferă posibilitatea de a fi utilizat de la asistent de vânzări la companion de joacă pentru copii.

Cel mai bun aspect legat de Pepper, nu sunt caracteristicile sale actuale, ci posibilitatea de a adăuga noi aplicații; ele vor fi create de dezvoltatori din întreaga lume.

În prezent robotul vorbește engleză, japoneză, franceză și spaniolă, dar acest sistem urmează a fi îmbunătățit în următoarele luni.

Masayoshi Son, CEO SoftBank, compania care a lansat proiectul, spune că robotul utilizează o serie de algoritmi de recunoaștere a amprentei vocale și a expresiilor faciale prin care poate determina emoțiile oamenilor. Cu toate că nu a fost proiectat pentru asta, Pepper poate spăla vasele sau curăța podeaua; el va întâmpina totusi anumite dificultăți la manopere de finețe.

În continuarea discursului său, acesta a precizat că Pepper este un robot cu inimă și emoții.

Pepper este utilizat, deja, în magazinele companiei de telefonie SoftBank. Acolo este folosit pentru a colecta opiniile clienților.  Ingineri susțin că inteligența artificială a robotului,  i-a permis să își extindă capacitatea sa de conversație și de a asculta ceea ce spun clienții.

Pepper va putea fi achiziționat în Japonia începând cu februarie 2015 pornind de la un preț de bază de 1.929 dolari.

Emanuela P.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here