Popularitate sau singurătate?

0
130

Conform unui studiu publicat în cartea „Journal of personality”, un număr mare de prieteni pe Facebook poate ascunde caracterul introvertit sau chiar nefericirea unei persoane.

Facebook Cercetători din Maine, SUA, au analizat trăsăturile de personalitate şi bunăstare a 16.367 de participanţi care au fost constant chestionaţi vreme de patru ani. Persoanele care la începutul studiului păreau extrovertite au devenit vizibil mai fericite. Acest lucru a determinat, după o perioadă, transformarea acestor subiecţi în introvertiţi.

Acest lucru sugerează că numărul crescut de prieteni pe Facebook face oamenii mai puţin sociabili. Acest lucru duce la scăderea scade nivelul calităţii vieţii acestora. Profesorul Christopher Soto a adăugat că există posibilitatea ca participanţii să nu mai fi simţit nevoia să relaţioneze şi cu alţi oameni. Acesta a observat fiecare trăsătură de personalitate în parte. El a ajuns la concluzia că  bunăstarea de la începutul studiului era, cumva, legată de schimbările de personalitate din final.

Sursa: Adevarul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here