Facebook vrea să extindă accesul la internet prin raze laser şi avioane solare

0
182

FacebookFacebook cercetează noi variante de a aduce internetul și în regiuni care nu au încă acces la această facilitate, iar experții propun utilizarea de raze laser şi avioane cu propulsie solară, informează AFP.

“Cercetăm mijloace pentru a furniza internet oamenilor din cer”, a explicat Mark Zuckerberg, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Proiectul “Connectivity Lab” este inclus în cadrul iniţiativei internet.org, susţinută de Facebook, şi îşi propune să conecteze la internet două treimi din populaţia mondială, mai ales în zonele sărace şi subdezvoltate.

Din echipă vor face parte experţi NASA şi cinci salariaţi ai firmei britanice Ascenta, specializată în avioane propulsate de energia solară, capabile să zboare pe distanţe lungi.

Printre proiectele avute în vedere se numără utilizarea potenţială a razelor laser, pentru a conecta sateliţii, şi a avioanelor cu propulsie solară, capabile să se menţină la o altitudine de 20.000 de metri, care să funcţioneze ca relee de internet.

La începutul lunii martie, presa anunţa deja intenţia celor de la Facebook de a achiziţiona în acest scop producătorul de drone cu propulsie solară Titan Aerospace, cu obiectivul de a trimite astfel de drone în Africa, relatează Mediafax, citând France Press.

Un proiect similar este dezvoltat și de Google, dar în loc de drone compania intenționează să folosească baloane cu aer cald.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here