Facebook, la aniversare: În 10 ani a devenit cea mai de succes reţea de socializarea din lume

0
126

1779289_684537818235667_734694056_nFacebook împlineşte marţi un deceniu de existenţă. Mark Zuckerberg a reuşit să facă din Facebook cea mai mare reţea de socializare, cu 1,23 de miliarde de utilizatori. Chiar dacă Facebook nu a fost prima rețea de socializare, succesul său i-a uimit până şi pe specialişti.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]The Guardian consemnează că dacă Facebook a ajuns să fie cea mai populară reţea de socializare, acest lucru i se datorează în cea mai mare măsură creatorului său, Mark Zuckerberg, un vizionar în domeniu.

Atunci când s-a lansat, deşi s-a făcut comparaţie cu MySpace, cele două reţele de socializare în realitate nu au concurat în mod direct. La început, Facebook a restricţionat accesul, iar dreptul de a face parte din reţea era dat doar de statutul de student la una din universitățile americane de renume.

Analiştii atrag atenţia că în cazul Facebook, succesul s-a datorat atât competenței tehnice a lui Mark Zuckerberg și a primilor săi angajați, cât şi unui marketing foarte bun. În plus preocuparea studenților de la Harvard de a-şi găsi jumătatea a alimentat creșterea reţelei.

După ce accesul în Facebook s-a acordat şi studenţilor din facultăţile mai puţin renumite, n-a mai fost decât un pas până când toată lumea a fost binevenită.

În viziunea lui Mark Zuckerberg toți pământenii ar putea avea un cont de Facebook, iar acest lucru nu este imposibil având în vedere evoluţia tehnologiei, scrie The Guardian.

Pe de altă, parte, Tim Berners-Lee, inventatorul internetului, susține că există deja sute de milioane de oameni din toată lumea pentru care Facebook-ul a ajuns să se identifice cu internetul. Rămâne de văzut va reuși să-l „înghită” complet în următorii 10 ani, subliniază jurnaliştii britanici.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.