“Mulțumesc”, cuvântul magic în căsnicie

0
216

Exprimarea recunoștințeiExprimarea recunoștinței este secretul unei căsnici fericite, susțin cercetătorii americani.

Potrivit studiu publicat în revista Personal Relationships, cercetătorii de la Universitatea din Georgia au examinat legătura care ar putea exista între o situație financiară dificilă și calitatea vieții conjugale, analizând în special comunicarea dintre membrii cuplurilor și în particular exprimarea recunoștinței de către soți.

Experții au intervievat telefonic 468 de persoane căsătorite. Acestora le-au fost puse întrebări despre situația lor financiară, despre modalitățile de exprimare a recunoștinței în cuplu, dar și despre modurile în care comunică, relateză Agerpres, citând Dhnet.be.

Rezultatele studiului au arătat că manifestarea recunoștinței între soți este predictorul cel mai coerent și mai semnificativ pentru calitatea vieții conjugale.

“Am constatat că a te simți apreciat și a ști că soțul /soția vă stimează influențează felul în care vă simțiți în cuplu, cât de puternic este angajamentul dumneavoastră și credința că acesta va dura”, susține Ted Futris, co-autor al studiului și profesor asociat la College of Family and Consumer Sciences.

Rezultatele “arată puterea unui simplu mulțumesc”, explică, la rândul său, Allen Barton, autorul principal al cercetării. “Chiar dacă un cuplu trece prin momente dificile în alte arii ale vieții, recunoștința într-o relație poate contribui la o căsnicie fericită”, a subliniat el.

Ana Grama 

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here