Expoziție despre Rubens și moștenirea lui artistică, la Londra

0
154

Rubens

O expoziție intitulată “Rubens și moștenirea lui” va fi inaugurată sâmbătă la Royal Academy of Arts din Londra. Va fi prezentata imensa influență exercitată de marele pictor flamand asupra unor artiști foarte diferiți precum peisagistul englez Joseph Turner, postimpresionistul francez Paul Cezanne sau chiar Pablo Picasso, relatează EFE, preluată de Agerpres.

“Nu este o coincidență faptul că Delacroix, Vigee-Lebrun, Reynolds și Renoir au dedicat discursuri fascinante, mențiuni în jurnalele și scrisorile lor virtuozității și încrederii tușelor lui Rubens deoarece mulți artiști s-au format studiind atent piesele lui pentru altare, alegoriile, portrelele și peisajele sale”, a declarat Nico Van Hout, comisarul expoziției care poate fi vizitată până la 10 aprilie.

Fiecare dintre artiștii marcați de magia lui Peter Paul Rubens (1577-1640) s-a concentrat pe un aspect al operei lui atât de extinse și variate, lucru pus în evidență prin modul de organizare a expoziției în șase săli tematice despre poezie, eleganță, putere, compasiune, violență și senzualitate. Acestora li se adaugă o sală care pune în evidență modul în care pictorul flamand a marcat și artiști contemporani, printre care Sarah Lucas, Francis Bacon și Lucian Freud.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here