Expoziţia ‘”Podoabe din trecut”, deschisă în Rotonda sălii Auditorium

0
144

Podoabe din trecutO vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia “Podoabe din trecut: Paftale şi bijuterii din colecţiile MNAR”, deschisă în Rotonda sălii Auditorium, va fi organizată miercuri, 12 februarie, la Muzeul Naţional de Artă al României. Prezentarea este susţinută de Carmen Tănăsoiu, curatorul expoziţiei, specialist în cadrul secţiei de Artă Veche Românească, informează, un comunicat al muzeului.

Participarea se face numai pe bază de programare prin email la [email protected] sau prin telefon la 021.314.81.19. Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie fără tax[ de ghid.

Expoziţia “Podoabe din trecut: Paftale şi bijuterii din colecţiile MNAR” aduce în atenţia publicului o selecţie de aproximativ 80 de piese care datează din secolele XVIII – XIX.

Sunt incluse obiecte din argint, uneori aurite. Ele sunt lucrate într-o diversitate de tehnici, de la turnare, ciocănire, ajurare, la filigran. Acestea provin din ateliere greceşti, bulgăreşti, cipriote, turceşti şi româneşti.

Paftalele sunt decorate cu sidef, perle, coral, sticlă de diferite culori,. Gasim decoratii din pietre preţioase în monturi aplicate sau sunt lucrate în tehnica emailului policrom.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here