Expoziţie de grafică la Galeria de Artă “Ioan Sima”

0
158
Expoziţia “Rânduiala săsească” Zălăuanii iubitori de artă sunt aşteptaţi, începând de luni 23 septembrie, la Galeria de Artă “Ioan Sima”.

Acolo are loc expoziţia de grafică mică a graficianului Balajti Károly. Evenimentul este organizat de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău, iar deschiderea oficială a acestei expoziţii va avea loc începând cu ora 15. Potrivit organizatorilor, expoziţia de grafică mică a graficianului Balajti Károly reprezintă o serie de lucrări ex libris şi compoziţii grafice. Ele sunt executate în tehnica e-printului, utilizat din ce în ce mai des de autorii genului. Artistul expozant este membru al Asociaţiei de Ex Libris din România şi a participat la multe proiecte expoziţionale naţionale şi internaţionale în categoria de grafică de carte.

Tot în această perioadă, la Galeria de Artă “Ioan Sima” publicul iubitor de artă şi cultură poate vizita şi expoziţia “Rânduiala săsească”.

O expoziţie inedită care recompune prin intermediul patrimoniului, spiritul de origine şi rânduială, considerate specifice comunităţilor din sudul Transilvaniei. Semnele de vecinătate ale saşilor, piesele de port popular, textile de interior, dar şi piese de mobilier pictat… Sunt doar câteva din bunurile care alcătuiesc expoziţia “Rânduiala săsească”. Ele pot fi admirate de toţi cei care doresc indiferent de vârstă.

Sursa:  magazin salajean.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.