Ce au creat micii noștri arhitecți – EXPOZIȚIA DE-A ARHITECTURA

0
272

„De-a Arhitectura”„De-a Arhitectura” – Expoziție de final de an școlar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – Machete realizate de elevi – Programul „De-a arhitectura în orașul meu” – Orașe construite la scara unui omuleț LEGO

La Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București are loc astăzi, 10 iunie, ora 9.00, deschiderea expoziției de final de an școlar. În cadrul acestei manifestări vor fi prezentate machete ale unor orașe imaginate de elevii înscriși în programele „De-a Arhitectura” în anul școlar 2017-2018. „De-a Arhitectura” în orașul meu este un program ce se desfășoară la nivel național, care stimulează creativitatea elevilor. Totodată, îi face mai atenți la ce se întâmplă în locul în care trăiesc și îi ajută să descopere fascinanta lume a arhitecturii. Lecțiile sunt predate de o echipă ce îi ghidează, un cadru didactic și un arhitect îndrumător voluntar. Programul este gratuit.

„De-a Arhitectura” – Orașe la scara unui omuleț LEGO

Elevii claselor a III-a și a IV-a vor prezenta orașe construite la scara unui omuleț LEGO. Aceste proiecte reprezintă doar o parte din cunoștințele acumulate pe perioada unui an școlar (sau chiar a doi). Elevii, micii arhitecți, au ocazia să dea frâu liber imaginației. Ei își vor expune astfel propria viziune despre cum arată un oraș. Cum l-ar îmbunătăți, ce le-ar plăcea să existe în urbea lor și ce locații noi le-ar plăcea să vadă. Așadar, cum ar putea arăta orașul ideal.
De asemenea, printre participanți se numără și copiii care au luat parte la cursul „De-a Arhitectura” mini, din clasele pregătitoare și clasele I și a II-a. Alături de expoziția claselor mici, se vor expune rezultatele proiectului „Urban Up! Mediu construit pentru liceeni”, care s-a desfășurat în toată țara, de-a lungul anului trecut.

Tot în cursul acestui eveniment se va prezenta și proiectul „De-a Arhitectura” în școala mea. Lucrările proiectului vor fi jurizate vineri, 15 iunie, începând cu ora 14.00. Sloganul este „Aducem împreună arhitectura în școli!”.
Expoziția va putea fi vizitată în perioada 10-15 iunie, între orele 9.00 și 13.00. Clasele își vor prezenta proiectele în trei sesiuni. Accesul este gratuit.

Te invit să citești mai multe știri în rubrica Actualitate.

Mihaela Mușetescu