Expoziția “Ars Amandi”, cu ghidaj gratuit la Muzeul Național de Artă

0
445

Ars AmandiDouă vizite cu ghidaj gratuit în expoziția “Ars Amandi. Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI – XIX”, deschisă la parterul Galeriei Naționale a Muzeului Național de Artă al României (MNAR), vor avea loc la sfârșitul acestei luni.

Potrivit unui comunicat al muzeului, vizitele se vor desfășura astfel: duminică, 25 ianuarie, ora 12.00 și miercuri, 28 ianuarie, ora 16.30.

Prezentările vor fi susținute de Cosmin Ungureanu. El este curatorul expoziției și specialist în cadrul Biroului de Artă Europeană și Arte Decorative al MNAR.

Expoziția “Ars Amandi va fi deschisă până pe 29 martie.

Tema iubirii în arta europeană a secolelor XVI — XIX” cuprinde o selecție de șaptezeci și trei de lucrări (pictură, desen și gravură) din patrimoniul Muzeului Național de Artă al României, al Muzeului Național Brukenthal din Sibiu și al Bibliotecii Academiei Române — Cabinetul de Stampe. Cu acest prilej, sunt prezentate opere de artă puțin sau deloc cunoscute; multe sunt în premieră absolută, după ce au fost recent restaurate.

Pentru accesul în instituția muzeală se plătește doar biletul de intrare în expoziție, fără taxa de ghidaj obișnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la [email protected]

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here