Există oameni care nu se îmbolnăvesc niciodată. Știți de ce?

0
1510

http://www.dreamstime.com/-image14444496Poate ţi s-a întâmplat şi ţie să observi o persoană care mai strănuta din când în când sau o doare uneori capul, dar niciodată nu răceşte şi nu stă în casa din cauza unei gripe îngrozitoare care pare să nu se mai termine.

Medicii încă nu au reuşit să găsească modalitatea prin care să nu mai răcim sau să evităm virusurile, deşi cauta răspunsul la această întrebare de secole întregi. Natural Health propune să fie luat tocmai exemplul celor care par că au scăpat de aceste probleme atât de comune pentru fiecare dintre noi.

1. Se stresează mai puţin

Cercetătorii de la Universitatea Duke au descoperit faptul că stresul afectează inima şi sistemul imunitar. De asemenea, eşti afectat mai uşor de bacterii infecţioase, precum tuberculoza. Prin învăţarea unor metode de relaxare îţi poţi face foarte mult bine, iar experţii sfătuiesc în primul rând părinţii să-i înveţe pe copii cum să facă faţă stresului, de la cea mai fragedă vârstă.

Mişcarea este foarte bună, un tur în jurul parcului din apropiere calmându-te imediat, după cum arată specialiştii de la Universitatea din California. O dietă bogată în fructe şi legume este crucială, la fel ca râsul, care eliberează endorfine.

2. Consumă drojdie de bere

Doar un bob de drojdie pe zi este extrem de benefic pentru organism, având toată gama de vitamine B şi ajutând la o mai bună metabolizare a carbohidraţilor, grăsimilor şi proteinelor. Acestea sunt esenţiale şi pentru un păr sănătos, piele frumoasă, pentru celulele sângelui, glandele responsabile cu producerea hormonilor şi buna funcţionare a sistemului imunitar.

Vitaminele B ajuta la fabricarea anticorpilor şi a celulelor albe, iar fără acestea, organismul este lipsit de apărare. Pune puţină drojdie în sosuri (în special cele de tomate), sau pâine şi produse coapte la tine în bucătărie. Nu îi vei simţi gustul deloc, însă te vei bucura de efectele sale benefice.

3. Mănâncă mai puţin

Încă din 1930 studiile arătau faptul că animalele care mâncau mai puţin trăiau chiar de două ori mai mult decât celelalte. Studiile mai recente, pe oameni de data aceasta, arata clar legătura dintre caloriile mai puţine şi rata mai scăzută a incidentelor legate de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, diabet şi Alzheimer.

Paticipantii la un studiu care mâncau cu 25% mai puţin decât în mod normal au avut după un timp un nivel mai scăzut al colesterolului total, dar şi al celui de tip LDL (colesterolul rău). Trigliceridele şi tensiunea arterială erau şi ele scăzute. Mai puţine calorii nu înseamnă neapărat să mănânci mai puţin. Primul pas pe care îl poţi face este să renunţi la zahăr şi faina albă şi să mănânci legume cu frunze verzi.

4. Nu se sfiesc de bacterii

Niciun doctor nu îţi va spune că este bine să ai ţărâna pe mâini când mănânci, dar se pare că nici mediul extrem de steril pe care îl doreşte orice om modern nu este cel mai indicat. Calea cea mai bună este undeva la mijloc, iar bacteriile nu ar trebui să lipseasa de tot din mediul în care trăieşti, ele având o relaţie de simbioză cu organismul uman.

Germenii „buni” îţi pot îmbunătăţi metabolismul şi imunitatea. Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit că bacteriile de pe suprafaţa pielii reduc inflamaţiile. Aşa că nu-ţi feri copiii de joacă în ţărână din faţa blocului, iar dacă îţi cumperi legumele dintr-un loc unde ştii că nu sunt stropite cu substanţe periculoase, nu le mai spala cu atâta zel.

5. Optează pentru remedii naturale

Plantele sunt foarte importante în medicină chinezească, iar abilităţile lor de vindecare sunt spectaculoase: reduc durerea, inflamaţiile, stimulează sistemul imunitar şi nervos, distrug germenii şi reduc tensiunea arterială.

Ceaiul verde este foarte bun pentru sănătate, nu la fel se poate spune însă despre băuturile moderne, care pretind că au ceai verde în compoziţie. Antioxidanţii din ceai, numiţi polifenoli, ard grăsimile, protejează ficatul, controlează cantitatea zahărului din sânge şi scad nivelul colesterolului. Fă-ţi singur ceaiul, pentru a fi sigur că nu este plin cu substanţe nocive.

6. Nu îţi neglija prietenii

Studiile arată că oamenii care beneficiază de legături solide de prietenie au un sistem imunitar mai bun şi sunt mai protejaţi de boli infecţioase. În 2008, un studiu de la Harvard arată ca o bună viaţă socială te face să-ţi păstrezi o memorie mai bună, iar un studiu suedez spune că persoanele cu o viaţă socială activă sunt mai puţin predispuse la boli cardiovasculare, depresii şi anxietate.

Încearcă să porţi măcar două conversaţii plăcute în fiecare zi şi fii generos cu persoanele abia cunoscute. Ascultă cu adevărat oamenii care îţi vorbesc şi încearcă să nu îţi verşi nervii pe cei fără vreo vină.

7. Păstrează un pH echilibrat

Corpul funcţionează cel mai bine atunci când este undeva între acid şi alcalin. Când nivelul pH-ului scade sub nivelul mediu, corpul suferă din cauza acidităţii, obosind, apărând nevoia de a respira mai repede, ivindu-se problemele de stomac şi făcându-şi loc confuziile inexplicabile.

Mâncarea mult prea bogată în carne şi zahăr produce foarte multă aciditate în organism. Majoritatea legumelor sunt alcaline, de aceea este bine să existe o balanţă între cele două feluri de alimente.

8. Mănâncă usturoi

Usturoiul este un antioxidant şi un antibiotic natural, reducând durata răcelilor şi gripelor. Unii experţi spun însă că beneficiile usturoiului scad atunci când este integrat în diverse comprimate, aşa că cel mai bine este să fie consumat ca atare.

9. Se detoxifică în mod regulat

Multe chimicale des întâlnite astăzi, precum ftalaţii sau dioxina, lipseau cu desăvârşire din mediu acum un secol. De aceea rata bolilor cauzate de expunerea la medii toxice a crescut atât de mult. Deşi nu au fost făcute studii specifice care să demonstreze beneficiile detoxifierii, aceasta îmbunătăţeşte cu siguranţă starea de sănătate.

Problemele digestive, oboseala permanenta sau durerile musculare sunt doar câteva semne care ar trebui să te îndemne spre un asemenea procedeu. Evită cafeina, alcoolul, grăsimile, zahărul şi mergi la saună. O baie cu minerale te poate ajuta foarte mult să te relaxezi.

10. Dorm mai mult

Privarea de somn face mult rău organismului şi favorizează stresul. Oboseala excesivă produce prea mult cortizol, care îţi oferă energie, dar restricţionează producerea hormonului de creştere, limitând capacitatea corpului de a se reface.

Lipsa somnului face rău organismului şi, mai ales, sistemului imunitar. Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit o legătură directă între lipsa de somn şi pierderea de celule din organism. Dacă vrei să bei cafea, fă-o chiar înainte de a dormi puţin. Cafelei îi ia 20 minute să-şi facă efectul, timp în care poţi dormi puţin. Când te vei trezi, te vei simţi mult mai activ.

Sursa: stiri.botosani.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.