Excepţional diamant de 232 de carate a fost găsit lângă Pretoria

0
166

 diamant de 232 de carate Proprietarul unei exploatării miniere din Pretoria, citat de AFP, a anunţat marţi, 9 septembrie, că un diamant de 232,08 carate, “cu o mărime şi o claritate excepţionale”, a fost descoperit într-o mină sud-africană din apropiere din această zonă, unde au fost găsite de-a lungul anilor numeroase nestemate cu dimensiuni impresionante.

Compania londoneză Petra Diamonds, care deţine mina din Cullinan din 2008, nu a comunicat valoarea pietrei preţioase, care a fost inclusă în categoria “D de tip II”, dedicată nestematelor transparente sau incolore şi fără o impuritate măsurabilă.

Cel mai recent diamant alb vândut de această companie avea 507,3 carate. Acesta a atins preţul record de 35,3 milioane de dolari în 2010, a precizat Cathy Malins, purtător de cuvânt al companiei Petra Diamonds.

Nestemata va fi scoasă la vânzare până la sfârşitul anului. Ea a fost evaluată de experţi la un preţ cuprins între 10 milioane şi 20 milioane de dolari.

În iunie, aceeaşi companie a anunţat o altă descoperire rară, a unui diamant albastru de 122. 52 de carate, în aceeaşi mină, aflată la circa 40 de kilometri de capitala sud-africană.

În 1905, cel mai mare diamant din lume – denumit “Cullinan”, de 3. 106 carate – a fost descoperit în aceeaşi mină. Mai târziu, a fost tăiat în două fragmente care au fost integrate în bijuteriile coroanei britanice!

Surse: mediafax.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here