Eurovision 2015: Aproape 100 de piese, în concurs. Voltaj, printre trupele înscrise

0
164

Eurovision 2015Eurovision a atras aproape 100 de piese în cursa pentru un loc în finala din 8 martie, de la Craiova. Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini – suedezi, norvegieni, germani, britanici, australieni – speră să reprezinte România la concursul de la Viena, din luna mai, potrivit unui comunicat TVR.

Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan Țăndărică, Luminița Anghel, Ozana Barabancea, Trooper, Amna feat. Glance, trupa Băieții și membrii fostei trupe Rednex

– Se numără printre cei care ar putea urca pe scena concursului, dacă piesele lor vor trece de preselecția din 9, 10 și 11 februarie. În aceeași competiție intră și câteva compoziții semnate de Andrei Tudor, Mihai Alexandru.

 „Astăzi (9 februarie), dosarele de înscriere sunt verificate, pentru a fi validate, însă, față de edițiile anterioare, participanții ale căror dosare nu îndeplinesc toate condițiile impuse de Regulament mai au la dispoziție 24 de ore pentru a-și completa documentele”, menționează TVR.

Numărarea și verificarea plicurilor conținând melodiile trimise s-a desfășurat la sediul TVR. Acolo documentele au fost deschise în prezența unui notar autorizat. Perioada de înscrieri pentru etapa națională a concursului s-a încheiat duminică, la ora 20,00 pentru înscrierile expediate în plicuri și la ora 00,00 pentru cele trimise prin e-mail.

Preselectia pentru Eurovision 2015

Cei care trec de verificarea dosarului intră la preselecție, ce se va desfășura de luni până miercuri, 11 februarie, când juriul de specialitate va putea anunța cele 12 piese pentru finala națională.

Melodia câștigătoare va fi aleasă pe 8 martie într-un spectacol televizat, cu public, desfășurat la Sala Polivalentă din Craiova.

 „Anul acesta s-au înscris nume mari ale muzicii. Este fantastic! Îmi doresc foarte mult ca una dintre cele 12 piese care vor intra în finală să însemne ceva în istoria muzicii, măcar la noi în țară, fiindcă prea multe piese bune au dispărut. Sper să se schimbe felul în care europenii ne privesc, iar muzicienii pot contribui la asta. Muzica e mai mult decât un act artistic, este un mesager. Cred în valoarea fundamentală a muzicii, în rostul ei. Let’s speak românește în 2015!”, a spus Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision..

În 2015, concursul cântecului european se va desfășura la Viena, Austria, în 19, 21 și 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai. Vor mai participa Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia și Ungaria.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.