“Eu citesc! Tu?”

0
179
boy_readingO artă. Aşa e considerat cititul. Citind pătrunzi în lumi necunoscute, te rupi de realitate şi devii personaj în fiecare operă pe care o lecturezi.

Şi totuşi, mulţi se întreabă ce se întâmplă cu tinerii de astăzi. Răspunsul e simplu. Mulţi dintre ei nu mai citesc. Asta o dovedeşte şi un studiu al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie IRES din 2011, care arată că 22% dintre români nu citesc nicio carte, în timp ce numai unul din cinci citeşte doar o carte pe an. Pentru că lectura înseamnă şi cultură, Tribuna şi Humanitas dau startul campaniei de promovare a lecturii intitulată „Eu citesc! Tu?”, care li se adresează elevilor de liceu şi studenţilor. Dorim ca prin intermediul acestei campanii să promovăm lectura, apropiind mai mult tinerii sibieni de aceasta deoarece o carte citită înseamnă un bagaj de cunoştinţe şi cuvinte în plus.

Ce presupune campania noastră?

În primul rând, regulile de participare sunt aceleaşi atât pentru elevi cât şi pentru studenţi. Astfel că, pentru a intra în posesia unei cărţi oferite de librăria Humanitas, aceştia vor trebui să trimită un e-mail pe adresa redacţiei [email protected], în care să specifice care este ultima carte citită şi să realizeze o scurtă descriere de cinci rânduri în care să spună ce le-a plăcut sau nu la aceasta.

Începând de astăzi, liceeni pot să intre în concurs, având posibilitatea să se înscrie până în data de 10 octombrie. Astfel, 10 zile au la dispoziţie elevii de liceu pentru a putea câştiga o carte. În următoarele cinci zile vom citi cu atenţie toate descrierile participanţilor, după care o vom alege pe cea mai convingătoare. Câştigătorul va fi anunţat în 15 octombrie, moment în care este rândul studenţilor să intre în competiţia pentru o carte. La fel ca şi colegii lor mai mici, aceştia vor trebui să trimită e-mail-ul în decursul a 10 zile, până la 25 octombrie, pentru ca în următoarele cinci zile să alegem şi câştigătorul din rândul studenţilor, care va fi anunţat pe 1 noiembrie. Tot în această zi porneşte cea de-a doua şansă pentru elevi de a câştiga o carte, întrucât campania va continua şi luna viitoare. Odată anunţaţi, câştigătorii sunt aşteptaţi la sediul librăriei Humanitas de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 16, de unde îşi vor ridica premiul cu un act de identitate (pot să meargă în decursul a trei zile). Beneficiul este că pot alege dintre două titluri.

Tot ceea ce aveţi de făcut este să trimiteţi un e-mail cu un răspuns convingător. Pentru că citiţi, Tribuna şi Humanitas vă recompensează cu o carte!

Sursa: tribuna.ro

Jurnal Spiritual 

Puteti accesa:https://jurnalspiritual.eu/lectura-stimuleaza-creierul-mult/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here