Este nevoie să ne schimbăm mentalitatea

0
192
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

mentalitateaMentalitatea noastră trebuie să se schimbe! Nepă­sarea noastră duhovnicească este inadmisibilă. A fi căl­dicei din punct de vedere religios este un atentat asupra noastră înşine. Să nu fim nepăsători faţă de sufletul nostru. Pentru noi aceasta este o chestiune de viată si de moarte.

Ca oameni raţionali ce suntem, să facem o ierarhi­zare a valorilor vieţii. Pe primul loc să punem grija pentru cele cereşti, căci Cerul este locuinţa noastră veşnică, iar apoi să urmeze celelalte preocupări normale sau legi­time ale noastre. Zic legitime, pentru că avem şi griji ilicite sau păcătoase, de care ar trebui, pentru binele nos­tru, să ne ferim.

Mentalitatea greșită de a purta grijă numai de trup

Să ai grijă de familia ta şi de locul tău de muncă, de buna hrănire a copiilor tăi, acestea sunt griji bune. Însă şi acestea devin dăunătoare, dacă ele te preocupă întru totul şi nu îţi mai rămâne timp pentru viaţa ta duhovni­cească. Însă dorinţa de exploatare a aproapelui pentru creşterea cu aviditate a averilor tale, pentru satisfa­cerea orgoliului şi exhibiţionismului tău, pentru afirma­rea egoismului tău, pentru satisfacerea dorinţelor tale rele sunt griji păcătoase. Şi trebuie să renunţi la ele.

Este foarte rea această mentalitate de a purta grijă numai de trup şi a nu ne păsa de sufletul nostru! Este o mentalitate din ce în ce mai bolnavă, neomenească, absurdă, condamnabilă.

Adevăruri mari, în cuvinte simple. Ghid de viată duhovnicească, Kallinikos Karousos, fostul mitropolit al Pireului, trad.: preot dr. Staicu Ciprian-Ioan

Găsiți mai multe articole la rubrica Spiritualitate.