Eroii de lângă noi. Un olandez a ecologizat malul unui râu, iar natura l-a răsplătit | FOTO

0
172

2201-1024x768Tommy Kleyn, un olandez care ca majoritatea concetățenilor săi parcurge drumul spre serviciu cu bicicleta, a decis să curețe malul râului pe lângă care trece și care era înțesat de deșeuri plastice.

Pe scurt, el s-a trezit mai devreme și timp de jumătatea de oră, în fiecare zi, a tot strâns deșeurile. În câteva săptămâni a strâns tone de gunoaie. Acțiunea sa nu a rămas fără urmări, la câteva zile după ce zona a fost ecologizată, pe malul râului şi-a făcut cuib o lişiţă pe care acum o hrăneşte în fiecare dimineaţă.

Câţiva prieteni i s-au alăturat conştiincioşi, dar Kleyn recunoaşte că a întâlnit zeci de persoane care se opreau să-l felicite pentru acţiunea lui, însă plecau mai departe fără să ajute.

Obiectele cel mai des întâlnite au fost brichetele sau sticlele de plastic aruncate. Kleyn a postat şi pe Facebook imagini cu zona curăţată, în speranţa că gestul lui va reuşi să declanşeze o mişcare ecologistă. Visul său este ca toţi oamenii să înveţe să facă măcar o dată pe an ceea ce el face zilnic.

4156

4211-768x1024

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here