Eroii de lângă noi. Bunicul Dobri, îngerul cerșetor ce îşi donează toţi banii| VIDEO

0
428

Bunicul-Dobri-2Are 99 de ani, merge kilometri întregi încălţat în opinci, arată ca un cerşetor şi e cunoscut în Sofia drept bunicul Dobri. Bătrânelul este considerat un înger în Bulgaria după ce a făcut mai multe donaţii foarte mari, cu toate că are o pensie de doar 100 de euro.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

A renunţat de mult la orice confort pentru sine, mai mult îşi donează toţi banii pe care îi are pentru a-i ajuta pe ceilalţi. În 2010, el a donat peste 40.000 de euro Bisericii Ortodoxe Bulgare, bani folosiţi la consolidarea celei mai mari catedrale din Europa de Est, catedrala Alexander Nevsky din Sofia, transmite Izismile.

Bunicuţul, obişnuieşte să parcurgă în ficare zi cei zece kilometri care despart satul său, Bailovo, de Sofia, încălţat în opinci. Povestea lui a fost descoperită de un jurnalist, în 2010, în timp ce realiza un documentar despre cea mai mare catedrală din Europa de Est, Alexander Nevsky.

Ziaristul a aflat că tocmai acest bătrânel prietenos, care obişnuieşte să cerşească şi să trăiască din mâncarea care îi este oferită de trecători, a făcut o donaţie de 40.000 de euro pentru consolidarea lăcaşului de cult.

Bunicul Dobri povesteşte, celor care îl întreabă de ce nu păstrează absolut nimic pentru sine, că are pe conşiinţă un mare păcat, iar acesta este modalitatea prin care a ales să se pocăiască.

Tot ce câştigă din cerşit pe străzile Sofiei, donează orfelinatelor şi bisericilor, ori celor care au nevoie de ajutor. El preferă să nu discute despre actele sale de binefacere, explicând că lauda este o „faptă a diavolului”.

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.