Epava unei corăbii din lemn, veche de 2.000 de ani, descoperită în Marea Neagră

0
181
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI
Epava
Epava unei corăbii din lemn, veche de 2.000 de ani

Doi scafandri au găsit în zona vechiului port Tomis, epava unei corăbii din lemn.  Despre aceasta ei cred că ar fi veche de 2.000 de ani.

Jumătate din vechiul Tomis e acum acoperit de ape, iar cei doi tineri fac scufundări de câte ori au ocazia. Au rămas uimiţi când au găsit, pe fundul mării, ascunsă în nisip, la aproape 20 de metri adâncine, o corabie antică.

Cel mai probabil s-ar fi scufundat în urma unei furtuni, susţin scafandrii. Tot în vechiul Port Tomis, ei au găsit şi rămăşiţe ale balastului, cum ar fi roci, bucăţi de cărămidă, ceramice şi de lemn.

După ce le-au analizat au ajuns la concluzia că nava, de 20 de metri lungime, a fost construită în zona mediteraneană, a Siciliei sau a vulcanului Santorini.

Muzeografii spun că sunt mari şanse ca la bord să fie obiecte de o mare valoare arheologică. Însă, pentru a explora epava corabiei şi pentru a recupera încărcătura e nevoie de aprobări de la Ministerul Culturii. Vor fi necesari şi specialişti care să-i însoţească în adâncuri pe cei doi scafandri.

Sursa: digi24.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here