Empaticii adoră muzica folk. Ce acorduri i se potrivesc personalității tale

0
286

Empaticii adoră muzica folkPersoanele cu un temperament empatic preferă muzica liniştită, cum ar fi folk-ul, country-ul, cântecele de autori sau pop rock-ul. Nu la fel se întâmplă în cazul celor se dovedesc a fi din fire mai raţionali. Aceștia sunt atraşi mai mult de ritmurile violente ca cele din hard rock, punk, ori de armoniile complexe specifice muzicii clasice ori contemporane, susțin cercetătorii britanici.

„În trecut, stuiile au arătat că preferinţele muzicale au strânsă legătură cu personalitatea. Dar noi nu aveam informaţii cu privire la influenţa muzicii asupra modului de gândire, stilului de învăţare sau temperamentului. Am decis aşadar să studiem cum influenţează aceste elemente alegerile noastre muzicale”, a explicat dr. David Greenberg, de la Universitatea Cambridge.

Oamenii de știință au luat în calcul două tipuri de temperamente foarte diferite: empaticii şi raţional-cartezienii. Participanții la studiu, 4.136 la număr, au fost recrutați de pe myPersonality, o aplicaţie Facebook.

După ce au completat cu chestionar în urma căruia le-au fost stabilite caracteristicile psihologice, subiecții au fost puși să asculte 26 de genuri muzicale diferite. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Plos one.

„Ne-am finalizat apoi cercetarea şi am evidenţiat că empaticii erau atraşi de o slabă energie muzicală, de blândeţe, senzualitate, de muzica tristă şi profundă emoţional. În timp ce raţionalii căutau emoţii tari, tensiune, dar şi pasiune. De asemenea, ei erau atraşi mult de muzicile foarte cerebrale şi complexe”, au explicat savanții de la Cambridge.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.