Edificii din România, alături de alte 170 locuri din întreaga lume, iluminate în roşu pentru persoanele cu dizabilităţi

0
295
Edificii din România
Edificii din România

Edificii din România, alături de alte 170 locuri din întreaga lume, iluminate în roşu pentru persoanele cu dizabilităţi

Arcul de Triumf, Muzeul Naţional de Artă, Palatul Suţu şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român vor fi iluminate în roşu, vineri, în intervalul orar 21:00 – 24:00. Acțiunea are loc în semn de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, demersul fiind parte a unei iniţiative mondiale.

Patru dintre edificiile reprezentative ale Bucureştilor, respectiv, Arcul de Triumf, Muzeul Naţional de Artă al României, Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, vor fi iluminate în roşu. Acțiunea are loc în 20 iulie, în intervalul orar 21.00 – 24.00, în semn de incluziune socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale.

Edificii din România

Evenimentul marchează 50 de ani de când mişcarea Special Olympics luptă la nivel global pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. De asemenea, urmărește crearea unei societăţi incluzive. Anunțul a fost făcut de Fundaţia Special Olympics din România, într-un comunicat de presă.

Mesaj de incluziune socială

Totodată, sportivii vor veni şi cu un mesaj de incluziune socială. Mesajul va fi redat printr-un lanţ uman care va fi format în faţa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, vineri, la ora 21:30.

„Ne-am bucurat să vedem atât de multă susţinere în demersul nostru. Asta indiferent din ce colţ de lume provin. Iluminarea în semn de incluziune e un simbol pentru continuarea misiunii Special Olympics”, a declarat Timothy Shriver.

Pe lângă cele patru clădiri simbol ale Bucureştilor, alte 170 de edificii din întreaga lume vor lua parte la iniţiativa „Iluminare pentru incluziune”.

Mesajul toleranţei

Culoarea roşie afişată poartă mesajul toleranţei, al respectului şi al celebrării diferenţelor dintre oameni, precizează sursa citată.

Printre aceste locuri reprezentantive din lume se numără cascada Niagara din SUA şi Canada. Un alt obiectiv este Îngerul Independenţei din Mexico City sau parcul acvatic „Cubul de Apă” din Beijing.

Ana Grama