Dumnezeu are grijă de noi

0
860

griji„Lăsați-I Lui toată grija voastră, căci El are grijă de voi.” (I Petru 5, 7)

Apostolul Petru nu spune: „Lăsați-I lui Dumnezeu numai grijile voastre mari”, ci „toată grija”. Cel care poate toate este în stare să împlinească și lucrurile mici, și pe cele mari. Domnul, Care ne izbăvește de suferințele noastre adânci și de păcatele noastre grele, poartă pentru noi și orice povară a noastră.

Grijile vieții, tot repetându-se, ne sâcâie și ne apasă, devenind adeseori niște adevărate încercări, la fel cum un singur fir de praf, ajungând în ochi, ne face să suferim și chiar să ne pierdem vederea pentru o vreme.

Dar viața nu este un bloc compact: ea e alcătuită din felurite părți, fiecare dintre ele cu însemnătatea sa și cu folosul său în iconomia generală.Viața e ca o țesătură din fire de mai multe feluri: de lână, de mătase, de aur; pentru trăinicia și frumusețea țesăturii este nevoie de fiecare fir. Cum se destramă unul din ele, echilibrul este stricat și noi avem de suferit.

Firește că nicio mamă nu va rămâne nepăsătoare la lacrimile copilului său, care-i împărtășește suferința pricinuită de stricarea unei jucării sau neîmplinirea unei dorințe. Și Tatăl nostru Ceresc primește cu dragoste de la noi povara grijilor ce ne apasă, chiar dacă sunt de mică însemnătate.

Pentru creștin este prețioasă conștiința faptului că poate înălța totul, prin rugăciune, la Cel a cărui îndelungă răbdare e nesecată. Fie că întâlnim vreo piedică în calea vieții, fie că ne temem pentru ziua de mâine, fie că avem probleme în viața de familie, fie că munca noastră ne întrece puterile, să lăsăm toate Domnului cu credința deplină că vom primi de la El ajutor și sprijin, „Căci El are grijă de noi”.

„Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu” – Ed. Cartea Ortodoxă

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.