Dulce Pontes, regina muzicii fado, pe scena Sălii Palatului alături de Marcel Pavel

0
212

19_DULCE-PONTES-1_bd4326058aRegina contemporană a muzicii fado, Dulce Pontes, va urca pe scena Sălii Palatului, sâmbătă, de la ora 20.00, pentru a-i încânta pe români cu vibrantele acorduri portugheze. Printre melodiile ce vor răsuna pe scenă, fanii vor recunoaşte „Caminhos”, „Canção Do Mar” şi „Fado Português”.

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Considerată urmaşa Amaliei Rodrigues, artista a colaborat cu artişti de prestigiu, precum José Carreras, Cesária Évora şi Andrea Bocelli, dar şi cu celebrul compozitor italian Ennio Morricone.

Dulce Pontes va concerta pe scena de la Sala Palatului timp de trei ore şi îl va avea ca partener pe Marcel Pavel, singurul artist acceptat de starul internaţional să cânte alături de ea în România.

Scurtă biografie

În vârstă de 45 de ani, Dulce Pontes s-a născut în Montijo, Portugalia. Artista a cochetat cu mai toate stilurile muzicale, cântand pop, rock, jazz, muzică clasică şi tradiţională. În 1991, a câştigat Festivalul Naţional de Cântec al Portugaliei şi în acelaşi an a reprezentat Portugalia la Eurovision.

Primul sau album, „Lusitana”, a fost lansat în 1993, iar în anul următor a ajuns pe piaţă albumul „Làgrimas”, material ce a consfinţit consacrarea solistei la nivel mondial.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.