Dramaturgul Jeff Baron, despre răul prejudecăților

0
129
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

-trubadurultimisoara420Dramaturgul Jeff Baron, prezent sâmbătă seara la premiera piesei pe care o semnează – “În vizită la domnul Green”, pusă în scenă la Teatrul Evreiesc de Stat din București, a declarat că textul său vorbește despre cât de nocive pot fi prejudecățile, relatează Agerpres.

“În vizită la Domnul Green”, text montat la Teatrul Evreiesc de Stat de regizorul Erwin Șimșensohn, este o piesă în două personaje, interpretate de Tudor Istodor și Virgil Ogășanu. Autorul piesei a declarat, la finalul premierei, că cei doi actori au dat umanitate celor două personaje imaginate de el — un tânăr corporatist, Ross, care este respins de familia lui din cauza orientărilor sale sexuale și un bătrân evreu ortodox, domnul Green, care consideră că fiica sa e moartă, deoarece aceasta s-a căsătorit cu un ne-evreu.

“Chiar și în New York, chiar și în state în care căsătoria între persoane de același sex este permisă, există oameni care nu sunt de acord cu orientarea copiilor lor”, a spus Jeff Baron.

Acesta a mărturisit că, într-o măsură, piesa vorbește și despre experiența lui personală. “Nu am scris piesa asta ca pe o lecție despre toleranță. Într-un fel povestea mea este povestea lui Ross. Eu am avut noroc să găsesc un domn Green, în persoana bunicii mele”, a mărturisit el.

Regizorul Erwin Șimșensohn a declarat că în spectacol respectiv este vorba de “o întâlnire miraculoasă”, care vindecă cele două pesonaje. “E un mare noroc să joci un asemenea text”, a declarat la rândul său Virgil Ogășanu. “E un cadou de sfârșit de an”, a spus el.

“Am văzut această piesă montată de multe ori în multe locuri. Aceasta este una dintre cele mai bune puneri în scenă ale piesei mele”, a mărturisit dramaturgul american, referitor la reprezentația de la Teatrul Evreiesc. Piesa “În vizită la domnul Green” a fost jucată, până în prezent, în peste 40 de țări, în 23 de limbi.

Directoarea Teatrului Evreiesc de Stat, Maia Morgenstern, a amintit, la finalul întâlnirii cu publicul, că în curând clădirea teatrului va intra în renovare, iar reprezentațiile vor fi găzduite de alte instituții de spectacole.

“Acest spectacol s-a născut ca un început, ca o promisiune. Coincidența a făcut să înceapă renașterea acestei clădiri, momentul în care teatrul o să se refacă, sperăm. E un moment foarte dificil, e un moment încărcat de multă confuzie, de foarte multă greutate. Teatrul intră în reparații. Unde suntem? Unde plecăm? Am ținut foarte mult să se nască această premieră, să avem acest spectacol”, a spus Maia Morgenstern.

“Acest spectacol este o promisiune a zilei de mâine”, a subliniat Maia Morgenstern.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here