Dragostea este îndelung răbdătoare

2
660

dragPrima culoare a dragostei este răbdarea, îndelunga răbdare. Dumnezeu care este dragoste se uită la noi şi nu vede prezentul, ci vede viitorul. El nu vede ceea ce suntem astăzi, ci ceea ce va scoate El, în final, din noi; ceea ce vom fi, când vom fi transformaţi de El şi desăvârşiţi în eternitate. Astăzi în noi mai este păcat şi impuritate şi El nu este încântat de aceste lucruri. El iubeşte ceea ce El vede că vom fi, atunci când vom fi devenit perfecţi. El ne curăţeşte de păcatele de astăzi şi ne creşte înspre perfecţiune. Şi El are răbdare, până când îşi atinge ţelul, într-o biserică un preot a dat tuturor membrilor bisericii câte o insignă, pe care se putea citi: „Ai răbdare cu mine. Dumnezeu nu m-a terminat încă.”

Să aducem acum acest principiu în familia noastră, în relaţia dintre soţ-soţie, părinţi-copii şi dintre fraţi şi surori. Aici mai mult ca oriunde ar trebui să fie dragoste. Dar adevărata dragoste ştie că nici soţul nu este perfect, nici soţia nu este perfectă şi nici copiii nu sunt perfecţi. Pe nici unul, Dumnezeu nu l-a terminat încă. Dacă în noi este dragostea Iui Dumnezeu, noi avem răbdare cu greşelile celorlalţi pe care îi iubim. Noi îi privim în aşa fel încât nu vedem cum sunt ei astăzi, ci aşa cum vor fi ei, tot mai buni, în viitor. Şi dragostea, ne va face să-i ajutăm în drumul lor spre perfecţiune. Dacă îi iubim, răbdăm cu îndelungă răbdare.

”Cele 12 culori ale dragostei”

Jurnal Spiritual

2 COMENTARII

 1. Pot spune ca o părere, şi totodată din propia experienţă că daca avem „răbdarea” şi puterea de a „înţelege” cu adevărat oamenii dragi, dar mai ales persoana iubită…Acest cuvânt „familie ” are o semnificaţie foarte importantă în viaţa noastră, unde există dragostea lui Dumnezeu, există totul, şi anume: înţelegere, răbdare şi iertare a celor ce ne greşesc, pentru că iertând ai o mulţumire sufletească

  • Mulțumim frumos pentru comentariu. Aveți dreptate. „Dragostea îndelung rabdă, dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește.
   Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul.
   Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
   Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată.” (Epistola Întâia către Corinteni a Sfântului Pavel – Capitolul 13)
   O zi minunată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.