Un strop de înțelepciune (II)

0
199
două cugetări- AugustinFericitul Augustin şi părintele Arsenie Boca deţin două gânduri, două cugetări, care ar trebui să ne facă să meditămPrimul: „Mă tem că nu cumva Dumnezeu să treacă pe lângă mine şi eu să nu sesizez”. Al doilea: „Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă şi de mine”. 

Două cugetări ce trebuie intelese in profunzimea lor: Dumnezeu este omniprezent; în toţi şi în toate. Astăzi, când omenirea L-a aşezat pe Dumnezeu pe locul al doilea, este posibil ca El, Creatorul Macro şi Microcosmosului existenţial, să treacă pe lângă noi. Fie că nu-L vedem, fie că nu vrem să-I cunoaştem suprema autoritate. Tot ceea ce se întâmplă în lume se datorează nouă, oamenilor, creaturile divine. Ne merităm această soartă, fiindcă noi nu am creat nimic pe acest pământ; nu noi suntem autorii a tot ce există; în cel mai bun caz noi suntem beneficiari pentru o perioadă de timp. „Dumnezeu este Supremul Creator, El dispune de noi, iar atunci când trecem pe lângă El primim ceea ce dăm. Este mult mai bine să-L chemăm şi să rămână în noi, pentru a noastră fericire şi bună-stare” (n.a.).

 ***

Napoleon, împăratul Franţei, a fost exilat în anul 1815 pe Insula Sf. Elena, o stâncă de bazalt în mijlocul Atlanticului, la 2000 de km de ţărmul Africii, unde a stat până la 1821, când s-a sfârşit. Într-una din zile, vorbind despre Iisus, spunea celor ce-l însoţeau: „Alexandru Macedon, cuceritorul Asiei, Iulius Cezar, stăpân şi dictator al Romei, Carol cel Mare, stăpân al Apusului şi eu, Napoleon, am izbutit să realizăm mari împăraţii. Acestea se bazau pe forţă şi putere. Singur Iisus Hristos a întemeiat Împărăţia Sa pe iubire, care dăinuie până azi şi pentru care sunt gata să moară milioane de oameni”.

Citește și: https://jurnalspiritual.eu/un-strop-de-intelepciune/

”1001 CUGETĂRI” –  Preot Ortodox Român, Ilie Bucur Sărmășanul

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.