Donație de volume rare pentru Universitatea Princeton. Valorea estimată a cărților este impresionantă

0
120

Donație de volume rareUniversitatea americană Princeton a anunțat că a primit o donație excepțională constând în cărți și manuscrise. Printre „comorile”, estimate la 300 de milioane de dolari, se află o biblie tipărită de Johannes Gutenberg și un exemplar original al Declarației de Independență a Statelor Unite, informează AFP.

Această donație de 2.500 de cărți este cea mai importantă din istoria acestei cunoscute universități din New Jersey. Donatia a fost făcută de filantropul și colecționarul William Scheide, fost elev absolvent al universității în 1936. Acesta a murit în noiembrie anul trecut la vârsta de 100 de ani.

Colecția include primele șase exemplare ale Bibliei tipărite, printre care unul semnat de Johannes Gutenberg în 1455, caiete de partituri originale ale lui Beethoven din anii 1815-1816 și primele patru opere ale lui Shakespeare.

Este cea mai minunată colecție a bibliotecii noastre, a declarat președintele universității Christopher Eisgruber. Acesta și-a exprimat recunoștința față de donatorul colecției, Bill Scheide.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.