Donație de cărți rare pentru biblioteca din Victoria, Australia | FOTO

0
106

1_80218300

O colecție de cărți rare, însumând peste 5.000 de lucrări și a cărei valoare a fost estimată la aproape 5 milioane de dolari SUA, a fost donată bibliotecii de stat Victoria, Australia, instituția precizând că va dura până la cinci ani pentru a cataloga în mod corect această donație. 

Donația include cărți deținute de regele Angliei, Scoției și Irlandei Carol I (1600-1649), o Biblie editată la Nurenberg în 1485, prime ediții ale unor cărți scrise de Daniel Defoe, Jonathan Swift și John Milton. Colecția a fost donată de familia avocatului John Emmerson QC, informează agenția Xinhua, citată de Agerpres.

3_03626700

Colecția cuprinzând peste 5.000 de lucrări a fost făcută împreună cu un milion de dolari SUA care urmează să fie cheltuite pentru întreținerea acestora.

Emmerson a început colectarea lucrărilor rare în anii 1960 și s-a ocupat meticulos de colecție până la moartea sa în 2014. Nepoata lui, Chloe Emmerson-Miller, a declarat că întreaga colecție va rămâne pentru totdeauna în Melbourne și la Biblioteca de Stat din Victoria.

Biblioteca a precizat că va dura până la cinci ani pentru a cataloga în mod corect această donație, iar unele dintre lucrări este de așteptat să fie expuse permanent pentru publicul vizitator.

2_46323000

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.