Documentarul “Toto şi surorile lui”, selectat la Tribeca Film Festival – New York

0
150
"Toto şi surorile lui",Filmul “Toto şi surorile lui” de Alexander Nanau a fost selectat la Tribeca Film Festival, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate documentarului, ce are loc între 15 şi 26 aprilie, în New York, informează un comunicat al producătorilor. Filmul lui Alexander Nanau a fost selectat în secţiunea “Viewpoints” a festivalului.

Tribeca Film Festival este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Statele Unite ale Americii şi cel mai mare festival din New York. Secţiunea “Viewpoints” aduce în atenţia publicului “poveşti autentice şi voci proaspete”.

Festivalul de Film Tribeca a fost fondat de Robert De Niro, Jane Rosenthal şi Craig Hatkoff în 2002 pentru a încuraja redresarea culturală a Manhattan-ului după atentatele din 11 septembrie. Festivalul de Film Tribeca a prezentat, până acum, peste 1.600 de filme din peste 80 de ţări şi reprezintă o platformă foarte importantă pentru distribuţia din Statele Unite ale Americii.

Documentarul “Toto şi surorile lui” a avut premiera mondială în septembrie 2014 la Festivalul de Film de la San Sebastian. De atunci a fost prezent cu succes la numeroase festivaluri din Europa şi din lume. Filmul a câştigat printre altele Golden Eye for Best International Documentary Film la Zurich Film Festival; Best Documentary la Warsaw Film Festival; Honorary Mention from the Main Jury la DOK Leipzig; Grand Prix du Jury Long Metrage Europeen, Premiers Plans Angers.

Filmul spune povestea lui Totonel (10 ani) şi a surorilor lui, Andreea (14 ani) şi Ana (17 ani). Ei aşteaptă ca mama lor să se întoarcă de la închisoare. Pe măsură ce cresc, fiecare dintre ei învaţă cum să supravieţuiască pe cont propriu. Ei spera că mama lor se va întoarce şi familia se va reuni şi vor trăi departe de sărăcia, violenţa şi drogurile care îi înconjoară. “Toto şi surorile lui” este un documentar observaţional de lungmetraj filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti.

Filmul este produs de HBO Europe şi Strada Film, în coproducţie cu Alexander Nanau Production.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here