Distracţie zilnică pentru copiii pretenţioşi

0
176

shutterstock_84667432Copiii necesită numeroase vitamine şi minerale pentru o dezvoltare armonioasă, însă nu mulţi dintre ei acceptă schimbările de alimentaţie, mamele fiind nevoite să caute în permanenţă noi idei pentru a stârni apetitul şi curiozitatea micuţilor.

Ce înseamnă o nutriţie sănătoasă?

Este important să se asigure familiei un regim alimentar cât mai variat şi să se evite unilateralitatea. Cine serveşte aceeaşi mâncare în fiecare zi, nu poate oferi celor dragi doza zilnică recomandată de 15% proteine, 30% grăsimi, 55% carbohidraţi şi vitamine esenţiale, fibre, substanţe din plantele nutritive, minerale şi oligoelemente.

Cum pot fi mesele zilnice o distracţie pentru copiii pretenţioşi?

Pentru copii, totul este o joacă, prin urmare, dacă mesele zilnice nu sunt suficient de atractive, atât vizual, cât şi olfactiv, aceştia vor refuza orice schimbare în alimentaţia lor. Copiii tind să mănânce ceea ce le place, preferând în special aromele bine definite.

Primul pas pentru a învăţa un copil să mănânce sănătos este de a îi înţelege simţurile. Cu cât sunt mai stimulate simţurile în timpul procesului de hrănire, cu atât aceştia vor fi mai deschişi să încerce alimente noi. Mai mult, copiii mănâncă şi cu ochii, prin urmare haosul din farfuria copiilor ar trebui evitat, ei iubesc diversitatea ingredientelor, dar întotdeauna frumos separate.

Atunci când încercam să îi îndemnăm pe copii să încerce şi lucruri noi, trebuie să avem în vedere şi limitele lor!

În general, copiii tind să guste alimentele înainte de a le mânca, prin urmare părinţii pot folosi acest mecanism în favoarea lor. Le pot construi o masă bogată şi diversificată, din care aceştia pot încerca treptat ce le place, un mini test de acomodare, pentru ca ulterior alimentele să fie incluse în meniurile zilnice.

În cazul în care copilul respinge un anumit aliment, părinţii ar trebui să accepte respingerea acestuia şi să i se ofere un altul în schimb. Copiii tind să refuze o parte din meniu şi nu întreaga masă. Mai mult de atât, copiii au un simţ al saţietăţii natural, prin urmare părinţii ar trebui să respecte când copilul este satul şi să evite să îi schimbe acest simţ.

Sursa: kidz.garbo.ro

Jurnal Spiritual

Puteti accesa: https://jurnalspiritual.eu/copiii-mofturosi-la-masa/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.