Unic în Europa de Est! Parc cu dinozauri la Râșnov, realizat din fonduri europene

0
396
Mască individulă la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

dinozauriLa Râşnov va fi un parc cu dinozauri, după modelul celor din Austria și Germania, iar lucrările, demarate recent, urmează să fie finalizate la sfârșitul anului.

Licenţa pentru construcția parcului a fost luată din Germania, iar dinozaurii vor fi realizați dintr-o fibră specială de sticlă, pentru a rezista la intemperiile vremii, informează bzb.ro

Lucrările la „Parcul cu Dinozauri” va fi finalizat la sfârşit de an, iar în primăvara viitoare va fi inaugurat. Locaţia aleasă a fost o suprafaţă de 1,4 hectare, în dreapta drumului care urcă spre Cetate, pe un teren concesionat de la Primărie, de construcţie ocupându-se o firmă privată, cu o finanţare obţinută de la Uniunea Europeană în valoare totală de 4,5 milioane de euro, pentru proiectul „Parc tematic de distracţii privind evoluţia dinozaurilor – Râşnov, Valea Cetăţii”.

Parcul va beneficia de o clădire de intrare complexă. El va cuprinde restaurant, terasă, locuri de joacă pentru copii. Va exista inclusiv un spaţiu pentru laser shooting într-un decor de „Jurassik Park”.

La exterior vor exista 56 de grupuri de dinozauri în mărime naturală, de până la 20 de metri. Piesele vor prezenta, practic, evoluţia dinozaurilor de-a lungul epocilor în care aceştia au trăit pe pământ. Licenţa a fost luată din Germania. Proiectul este unic în România şi în ţările vecine, cel mai apropiat de acest fel fiind în Austria.

Ungaria a dorit de asemenea să construiască un „DinoPark”.  Licenţa, insa, au primit-o doar România (pentru Europa de Est) şi Croaţia (pentru Europa de Sud) – ambele acum în construcţie. Un aspect interesant este acela că un proiect similar celui de sub Cetate va fi demarat în curând la Hollywood.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here