Lansare de carte: Ediţia de colecţie a Dialogurilor socratice, la Libraria Humanitas de la Cişmigiu

0
234
Dialoguri socraticeEdiţia de colecţie a Dialogurilor socratice ale lui Platon: Lahes, Lysis, Charmides, Hippias Minor, Euthyphron, Apărarea lui Socrate, Criton va fi lansată, sâmbătă, de la ora 17.00, la Libraria Humanitas de la Cişmigiu.

Potrivit unui comunicat, la eveniment şi-au anunţat participarea Andrei Cornea, Gabriel Liiceanu, Edmond Niculuşcă şi Cătălin Cioabă.

„Cum poate fi oare povestit ce se întâmplă în aceste dialoguri socratice ale lui Platon, numite, după eroul lor, socratice? Căci aparent aici nu se întâmplă nimic. La capătul fiecărei înfruntări, care îi destramă partenerului de dialog – şi deopotrivă cititorului – iluzia că ar şti ceva despre tema aruncată în discuţie, nu ne alegem cu nici un răspuns.

Vedem în schimb felul în care, întrebând, gândirea intră în mişcare. Iar spectacolul unei minţi care porneşte la drum este un prodigium: există oare minune mai mare decât să vezi mişcarea minţii cu ea însăşi? Să vezi ceva care lasă urma propriilor paşi nevăzuţi? Acest ceva care întreabă, răspunde, infirmă orice răspuns, revine întrebând din nou şi ia act de ştiinţa neştiinţei sale – este conştiinţa. Aşa a început filozofia: povestind conştiinţa, punând în scenă spectacolul ei prodigios”, se arată în comunicat.

Humanitas mai precizează că în acest weekend (20-22 februarie) volumul Platon, Dialoguri socratice se bucură de o reducere de 25%, fiind cuprins, pentru aceste trei zile, în campania Humanitas 25% reducere pentru 25 de cărţi.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.