„Dialoguri interioare” cu Ion Caramitru

0
409

big-ion-caramitru-va-fi-elogiat-la-festivalul-international-de-film-transilvania-2012Maestrul Ion Caramitru este invitatul unei noi ediţii a ineditului spectacol “Dialoguri interioare”, conceput şi realizat de Radu Vaida, ce va avea loc marţi seară, pe scena Teatrului Regina Maria, informează un comunicat al organizatorilor.

„Având ca oaspete un maestru desăvârşit al artei româneşti – actor, director de teatru, fost ministru, preşedinte al UNITER şi regizor – sunt sigur că va fi o seară memorabilă”, a declarat regizorul artistic Radu Vaida.

„Dialogurile interioare” sunt întâlniri „oneste” între un invitat de marcă şi amfitrionul Radu Vaida, într-un proiect cultural, început în urmă cu un an şi jumătate. Printre alţi invitaţi în „Dialoguri interioare” s-au mai aflat Mircea Diaconu, George Mihăiţă, regretatul Eusebiu Ştefănescu, Victor Rebengiuc. Motivaţia sa, a mărturisit regizorul, este de a aduce pe scena de la Oradea personalităţi marcante ale culturii române, maeştri ai artei româneşti, pe care publicul să îi vadă dintr-o altă perspectivă decât cea prin care ei se manifestă de obicei.

„Un al doilea element important care, cumva, are o notă de unicitate, este faptul că publicul poate să intre în dialog direct cu noi, cu invitatul, pentru a-şi împărtăşi o opinie, pentru a pune o întrebare sau a intra în dialog cu personalitatea invitată. Eu cred că forma aceasta nu mai există la noi în ţară, de a fi pe o scenă nefăcând teatru sau un spectacol regizat. Dorim, dincolo de cortină, să cunoaştem intelectualul din spatele profesionistului”, a spus Radu Vaida.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here